Herbeleef tijdens de herfstmaanden La Dolce Vita

met Bertolli’s vernieuwde assortiment

 

Dit najaar staat gelijk aan ‘s avonds gezellig rond de tafel komen, genietend en babbelend met familie over een heerlijk gerecht. Wellicht heb je nog wat heimwee naar de zomerse avonden waar je met de ondergaande zon lekker uitgebreid kon tafelen. Bertolli is er om je terug te brengen naar dat gelukzalig gevoel: La Dolce Vita, of beter gezegd La Bertolli Vita!

Met de producten uit het vernieuwde Bertolli assortiment, kun je de meest unieke en smaakvolle gerechten op tafel toveren gebaseerd op Italiaanse gerechten. Laat je inspireren door deze originele recepten, gemaakt in samenwerking met chefs Jozefien en Meggan. Prikkel je smaakpapillen en laat je verrassen door het intense, maar zachte karakter van de pesto’s en sauzen. Niet enkel de inhoud is verbeterd, ook de verpakking werd dit jaar in een nieuw Bertolli jasje gestoken.

Voor een typische herfstavond, inspireert Jozefien Ryckx je met authentieke Italiaanse gehaktballetjes, Polpetti, die een moderne twist kregen. Om de familie van hun sokken te blazen op kerstavond, weet Meggan van FouettMagic wel raad, met een overheerlijke open lasagne op basis van pesto, spinazie en ricotta.

Open lasagne met pesto, spinazie en ricotta della Meggan

Benodigdheden : 1 potje Bertolli Pesto alla Genovese – Handje walnoten – 4 vellen lasagne van 20-25 cm – 150 gr ricotta – 2 el vloeibare room – Snuifje zout en peper – 8 salieblaadjes, fijngehakt – 4 handjes spinazie – 2 klontjes boter & 2 el Bertolli olijfolie – 6 blaadjes basilicum

Bereiding: Rooster de noten in de oven of in een droge pan. Breng ondertussen water met een snuifje zout aan de kook en laat de lasagnevellen volgens de aangegeven tijd op de verpakking koken. Meng terwijl de ricotta en de room in een kom. Voeg hier zout, peper en 4 fijngehakte salieblaadjes aan toe.  Was ondertussen de spinazie en bak in een beetje Bertolli olijfolie tot de blaadjes geslonken zijn. Bereid de salieboter door een stuk boter te laten smelten in een pan, met een scheutje Bertolli olijfolie. Voeg er vervolgens de rest van de fijngehakte salieblaadjes aan toe tot de boter een mooie nootachtige kleur krijgt. Eens klaar, laat je het geheel afkoelen.  Besmeer de gegaarde lasagnevellen met de Bertolli Pesto alla Genovese en leg er vervolgens een beetje geslonken spinazie op. Besmeer vervolgens met het ricottamengsel en bestrooi met de geroosterde walnoten en wat salieboter.  Sluit ten slotte het lasagneblad deels en bestrijk het nogmaals met de pesto. Werk af met enkele verse blaadjes basilicum. De laatste en onmisbare stap: genieten!

TIP: Om het vegan te maken kan je vegan ricotta gebruiken en 1 potje Bertolli Vegan Pesto alla Genovese.

Kruidige polpetti met heerlijke tomatensaus en pastaschelpjes della Jozefien

Benodigdheden : 1 potje Bertolli pastasaus Basilico – Bertolli olijfolie – 2 teentjes knoflook en 2 rode uien, fijngehakt – 500 gr gemengd gehakt – 5 salieblaadjes fijngehakt & 1 el gedroogde tijmblaadjes – 4 el paneermeel – Snuifje peper en zout – Bloem – 4 el melk –     200 gr pastaschelpjes – verse basilicum – geraspte parmezaan

Bereiding: Verhit een flinke scheut Bertolli olijfolie in een stoofpot en bak er de fijngehakte rode ui samen met de look goudbruin in. Doe intussen al het gehakt in een mengkom en voeg de fijngehakte salie, paneermeel, melk, gedroogde tijmblaadjes en peper en zout toe. Meng goed en laat even staan.Als de ui goudbruin is, voeg dan bij het gehakt en meng het geheel tot het gehaktmengsel stevig genoeg is om balletjes van te draaien. Voeg eventueel wat bloem toe om het steviger te maken. Dan begint de pret, en draai je er balletjes van! Gebruik dezelfde stoofpot van de ui. Verhit opnieuw een flinke scheut Bertolli olijfolie en kleur er de balletjes in aan. Overgiet nu met de Bertolli Basilico pastasaus. Zet het deksel op je stoofpot en laat de balletjes 10 minuten verder garen. Kook intussen de pasta gaar volgens de verpakking. Serveer tenslotte de pasta met de balletjes en de heerlijke saus. Werk af met wat geraspte Parmezaan en verse basilicum! Buon appetito!

Proef het volledige #LaBertolliVita assortiment! Pesto alla Genovese 185 gr – €4,29 – Pastasaus Basilico 400 gr – €3,59 – Pesto Rosso 185 gr – €4,29 – Pastasaus Arrabbiata 400 gr – €3,59 – Mayonaise Olio d’Olivia 450 gr – €3,49 – Pastasaus Pecorino 400 gr – €3,5.9

Bertolli is in 1865 opgericht in Lucca, Toscane. Francesco Bertolli en zijn vrouw Caterina openden een delicatessenwinkeltje waarna ze begonnen met export van Italiaanse producten naar Italiaanse migranten over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag wil Bertolli al het goede uit de authentieke, eenvoudige en lekkere Italiaanse keuken beschikbaar maken voor iedereen.