Radisson versnelt ontwikkelingsdoelstellingen in Turkije

Radisson Hotel Group versnelt zijn doelstellingen voor de ontwikkeling van hotels in Turkije om 50 hotels te bereiken tegen 2023 in plaats van 2025. In 2022 wil de Groep zijn aanwezigheid in het land uitbreiden met 10 extra hotels en twee nieuwe merken, Radisson Individuals en Radisson RED, op de Turkse markt introduceren.

In 2021 kondigde Radisson Hotel Group het doel aan om in 2025 50 hotels in Turkije te hebben. In dat jaar alleen al tekende de Groep zes nieuwe hotels en opende nieuwe eigenschappen in belangrijke locaties, waaronder Bodrum, de berg Erciyes, en İzmir Aliaga. Sinds het begin van 2022 heeft de Groep 40 hotels bevestigd en ligt op schema om zijn doel van 50 hotels tegen het einde van 2023 te bereiken, ondersteund door de lancering van Radisson Individuals en Radisson RED in Turkije, en de uitbreiding van Radisson Blu, het grootste upper upscale merk in Europa.

Radisson Individuals is een belangrijk merk om de groei van de Groep lokaal te ondersteunen, omdat het onafhankelijke hotels aanspreekt die meer dan 75% van het bestaande hotelaanbod in het land vertegenwoordigen. Radisson Hotel Group opent deze maand zijn eerste Radisson Individuals-hotel in Turkije, het Royan Hotel Hagia Sophia Istanbul. Het hotel ligt in het hart van het historische schiereiland op loopafstand van vele bezienswaardigheden, waaronder de Hagia Sophia, het Topkapı Paleis, de Blauwe Moskee en de Grand Bazaar. Het hotel zal 48 comfortabele en elegante kamers en suites bieden en twee restaurants met uitzicht op de Bosporus. De Groep heeft ook vijf nieuwe projecten binnengehaald in Assos, Gure, Yalova en Eskisehir. Dit worden Radisson Individuals hotels en de opening is gepland voor zes tot achttien maanden.

Radisson Hotel Group zal zijn positie als een van de toonaangevende exploitanten in Istanbul, met bijna 20 hotels in exploitatie en in ontwikkeling, verder versterken met de opening van twee nieuwe hotels. Naast de opening van Royan Hotel Hagia Sophia Istanbul, een onderdeel van Radisson Individuals, zal Radisson Hotel Group in de komende weken Radisson Hotel Istanbul Harbiye verwelkomen in haar portfolio. Het hotel ligt op een steenworp afstand van de levendige wijk Taksim, bekend als het centrum voor cultuur, kunst en entertainment van de stad. Het hotel beschikt over 90 comfortabele kamers en ligt op loopafstand van de populaire historische bezienswaardigheden van de stad en het openbaar vervoer.

In lijn met de toegenomen vraag naar vrijetijdsreizen, zal Radisson Hotel Group ook haar aanwezigheid in Izmir uitbreiden met de opening van nieuwe Radisson Blu en Radisson RED hotels. Radisson Blu Hotel, İzmir Bornova zal 220 gastenkamers bieden en Radisson RED Izmir Point Bornova zal de introductie van het Radisson RED merk vertegenwoordigen met 106 gastenkamers in lijn met het DNA van het merk van mode, kunst en muziek.