Restaurant Happy’s in Waver

Op de vooravond van de 10de verjaardag blikken de initiatiefnemers van restaurant Happy’s met tevredenheid terug op de voorbije jaren. Een restaurant openen vergt soms moed, durf en ondernemingsgeest terwijl het restaurant op zich aan een aantal vereisten moet beantwoorden. De basiselementen zijn ontegensprekelijk kwaliteit en prijs, basiselementen die samengaan met tal van andere aspecten. Toen indertijd Thierry Baudry, Benoit Bary en Christian Semail beslisten om in volle industriële zoning nabij Waver een restaurant te openen, twijfelden menigeen aan de leefbaarheid van het project. Een misrekening zo bleek die geen rekening hield met het professionalisme van Christian Semail, gediplomeerde Ceria, die reeds naam verwierf in restaurant Zavel en Rouge Tomate. Voor Christian zelf was de opening op deze locatie gebaseerd op een extra element dat in de horeca toch erg belangrijk is, nl een correcte feeling.

Restaurant Happy’s heeft ondertussen naam gemaakt en verwelkomt zowel enkelingen en gezinnen als zakenlui uit de vele bedrijven die zich in het Industriepark Wavre Nord hebben gevestigd. Ook de naamgeving speelt overduidelijk een belangrijke rol. In een eerste reactie misschien een te eenvoudige benadering met een vleugje ‘fast’, maar vrij snel bleek dat men deze benaming gewoonweg door ‘tevredenheid’ moet vertalen. Tevredenheid bij de klanten die er genieten van een vrij weelderige en tegelijk behoorlijke keuken die zowel jong als oud kan bevredigen maar bovendien tegemoet komt aan de wensen van een soms gehaast cliënteel. Door deze elementen behoedzaam te combineren groeide restaurant Happy’s uit tot de place to be met twee duidelijk identificeerbare gezichten. ’s Middags een restaurant dat perfect inspeelt op de verwachting van zakenlui, terwijl de sfeer ’s avonds duidelijk wijzigt en met eerder trendy allures families verwent die op zoek zijn naar een (h)eerlijke en kwalitatieve keuken boordevol aroma’s.

De inrichting van het restaurant stoelt duidelijk op het facet ‘happy’. Op het gelijkvloers is er een lounge en sushi-bar waar Bo Yang de gasten laat kennismaken met zijn culinaire talenten. Op de eerste verdieping is er een brasserie met accenten op de traditionele keuken die onder leiding staat van Emanuel Hallet. Hier eveneens een zaaltje waar men met een 50-tal gasten in een geprivatiseerd decor kan vergaderen, feesten en eten. Een grote patio biedt trouwens een leuk zicht op de lounge en sushi-bar, ruimte die bij diverse gelegenheden mooi decoratief wordt ingericht.

De keuken blijft aldus Christian Semail de belangrijkste factor, maar voor talloze gasten staat een restaurantbezoek gelijk met een totaal belevenis. Op restaurant verwachten ze een harmonieus samenspel van een vleugje geschiedenis, wil men deel uitmaken van een grotere gemeenschap en verwacht men lekkere bereidingen. Happy’s biedt een achtdelige oplossing: een aangenaam decor, een leuk terras, vergaderzaal, gezellige lounge, goede muziek, een attent vriendelijk personeel, een sushi-bar en een verzorgde kwalitatieve keuken.

Ondanks deze aspecten blijft Happy’s aldus Christian een restaurant met aandacht voor een selectie kwalitatieve ingrediënten. Het aanbod geeft ruimte aan een Frans-Belgische keuken met o.m. garnaal- en kaaskroketten, maar besteed ook aandacht aan een aantal Italiaans getinte bereidingen. De huisgemaakte tagliatelli met gegrild kalfsvlees, parmezaan, balsamico, pijnboompitten en met rozemarijn gebakken aardappelen blijft een lokale topper. Zee en land lopen parallel en de visbereidingen genieten evenveel aandacht als de vleesgerechten terwijl evenzeer voldoende suggesties voor vegetariërs worden gepresenteerd. De sushi-bar van Bo Yang blijft voor een verrassingselement zorgen met onweerstaanbare sushi’s, sashimo, futomakis en andere specialiteiten. Een aanbod dat zowel ter plekke kan worden geconsumeerd maar ook in een take away versie beschikbaar is. Ook de wijnkaart boeit, met leuke verhouding prijs-kwaliteit, wijnen die zowel per glas als per fles beschikbaar zijn. Bovendien bestaat het wijnaanbod uit ruim 1/3 bio of biodynamische wijnen.

Wij kozen bij onze proeverij als voorgerecht voor garnaalkroketten en een spiesje van Sint Jacobsvruchten en voor een tong meunière en kalfszwezeriken als hoofdgerecht. Traditioneel worden kroketten in duo aangeboden maar op onze uitdrukkelijke vraag werd slechts één stuk bereid. Het resultaat was een leuk smeuïge presentatie met fris slaatje en ruim aantal garnalen met een mooi evenwichtig smaakpalet. Het spiesje met st jacobsvruchten telde maar liefst 4 stuks, mooi aangebakken maar toch voldoende krokant en dagvers. Het rustte op licht gebraiseerd en fijn aangebakken witloofsnippers met een heerlijk roomsausje. Een mooi maar alleszins erg ruim voorgerecht; boordevol smaak en aroma.

De tong werd perfect gefileerd, dagvers met subtiele zilte smaaktoetsen, een eerder eenvoudig garnituur van natuuraardappelen bood de zilte accenten een maximale kans om zich te ontplooien. Onze kalfszwezeriken bleven mooi krokant met een knapperig korstje en ragfijne morieljes. Aroma’s en smaken vloeien hier harmonieus samen in een leuke bereiding. Happy’s biedt naast een ruimere wijnkaart, ook een mooi assortiment wijnen per glas, waarbij het personeel borg staat voor een aantal aangename aanraders. Het samenspel van decor en kwalitatieve ingrediënten transformeren Happy’s alleszins tot een eetgelegenheid met sfeer en feeling, eentje die men inderdaad ‘happy’ verlaat.

Happy’s – Chaussée des Collines 106 – 1300 Wavre

Tel 010-22 22 40 – www.restohappys.be

Open 7 dagen op 7 behoudens zaterdagmiddag

Lunch 18.5€ met telkens 4 keuzemogelijkheden bij het voorgerecht en 2 suggesties bij het hoofdgerecht.

Culinaire commentaren:

Tasted:           3 minutes

sympathiek onthaal en attente bediening

exclusief decor

verfijnde bereidingen met mooi smaakpalet

GaultMillau:  13/20

ideale locatie

goede plek voor zakenlunch of snelle maaltijd

Delta  :           indrukwekkend kader

Amerikaans aandoende designmeubelen

adres en show die je moet meemaken en meesmaken