Restaurant Jerome Storme – Machelen

Sinds enkele maanden is Jeroen Storme de nieuwe uitbater van het voormalige restaurant Basil & Co in Machelen, restaurant dat hij meteen zijn eigen naam meegaf.

Jeroen kwam na zijn opleiding in de keuken van André Dhaese terecht, André heeft ondertussen alle gastronomische activiteiten in Brussel en Machelen stopgezet en vertoeft momenteel in het Zuiden van Frankrijk. Na zijn passage bij André Dhaese was Jeroen jarenlang actief als traiteur, maar wil met deze nieuwe uitdaging zijn creativiteit verder laten openbloeien en het restaurant een nieuwe toekomst bezorgen. Hierbij concentreert hij zich voornamelijk op dagverse, bij voorkeur regionale producten om zijn ecologische voetafdruk te beperken. Toch is het aldus Jeroen niet altijd mogelijk om gepaste ingrediënten binnen een beperkte straal terug te vinden zonder het culinaire aanbod drastisch te beperken.

Met dagverse ingrediënten is het mogelijk om de consument een lekkere, aangename en vooral gezonde voeding te presenteren. Deze ingrediënten lenen zich tegelijkertijd tot decoratieve presentaties, facet dat voor heel wat consumenten nagenoeg evenwaardig is aan het smaakaccent van de gerechten. In Restaurant Brasserie Jeroen Storme kan u terecht voor een dagelijkse afwisselende lunch of een diner à la carte. Zowel de brasserie als het restaurant lenen zich perfect voor het ontvangen van grotere gezelschappen tot het organiseren van een bedrijfsevents. Ten slotte zorgt een dynamisch, enthousiast en vakbekwaam team ervoor dat uw diner een gegarandeerd succes wordt.

Jeroen richt zijn culinaire activiteiten vooral op een zakelijk cliënteel waardoor het restaurant tijdens het weekeinde gesloten is. De locatie en de opbouw van het restaurant dat een opgefrist en gezellig interieur meekreeg, sluit trouwens nauw aan bij dit project. De mogelijkheden om te lunchen of te dineren in de tuin worden uitgebreid zodat zakenlui er in alle discretie privé meetings kunnen opzetten. De tuin en aangrenzende percelen staan trouwens ook open voor alle intieme dineetjes van alle consumenten. De ruime privé parking is in dit opzicht ongetwijfeld een extra pluspunt.

In het à la carte segment een sliert traditionele bereidingen met eigen accenten en decoraties maar Jeroen biedt evenzeer een menu lunch en een menu restaurant. De lunchformule 2-gangen kost 30€, in 3-gangen 35€, het menu restaurant kost 45€ in 2-gangen, 50€ in 3-gangen en 65€ in een 4-gangen creatie. Bij de wijnsuggesties een tiental leuke millesimes die zowel per glas als met fles worden aangeboden, Beslist een leuk alternatief wanneer men zakenlunches toch met een lekker glaasje wijn wil omringen.

Wij kozen bij onze degustatie voor een zwarte pasta met kort geschroeide kreeft in curry en munt en een crème van kreeft en kalfszwezeriken, Mechelse asperges, morilles en daslook als voorgerecht. De pasta bleef mooi krokant en knapperig terwijl de kreeft volop zijn zilte karakter kon ontwikkelen hierbij op subtiele wijze geassisteerd door de curry en de munt. Het decoratieve aspect van de zwezeriken deed de smaakpapillen reeds vooraf tintelen, leuk knapperig en lekker wisten ze bovendien alle mogelijke twijfels weg te nemen.

Bij het hoofdgerecht kozen we voor een kabeljauwhaasje in korst van Pata Negra, Mechelse asperges, lamsoren en strandschelpen en een zeetong eveneens in een korst van Pata Negra, Mechelse asperges en crème van peterselie. Beide gerechten bezaten een mooie textuur en rijk smaakpalet en werden met natuuraardappelen en krokante groenten gepresenteerd. Bovendien genoten ze van een mooie sausing die erg beperkt werd gehouden maar voor beide kregen we een apart potje saus zodat je desgewenst naar hartenlust bij kan sauzen. Een klein detail maar erg praktisch waarbij men voorkomt dat bij oversausing alle smaken ongehoord in elkaar overvloeien.

 

Restaurant Jeroen Storme – Heirbaan 210 -1830 Machelen

Tel 02-253 54 56 – www.jeroenstorme.be

Open van maandag tot en met vrijdag (keuken open vanaf 11.45u tot 14.00u en van 18.00u tot 22.00u). – groepen van maandag tot zaterdag. Zomerverlof 20 juli tot en met 10 augustus 2014 – gesloten 15 augustus 2014

Tasted:

3 minutes

mooi kader

dagverse producten

succulente bereidingen

mooie presentaties