Domein Cleyn Hoff – Melsbroek

Het domein Cleyn Hoff in Melsbroek geniet vooral bekendheid als de Brabantse golf en beschikt naast een puik golfterrein met volledige infrastructuur ook over drie aanpasbare vergaderzalen en een restaurant-brasserie.

Het blijft een enige en uitdagende gedachte te kunnen vergaderen met aangepaste gastronomie in alle rust, middenin de groene omgeving, aan de rand van Brussel, op een boogscheut van de luchthaven van Zaventem, al deze elementen worden weergevonden in het domein Cleyn Hoff waar golf en zaken samen hun weg vinden.

De Grote zaal (feestzaal) is een prachtige architecturale ruimte met enorme glazen wanden omgeven door groen en rust en biedt een panoramisch uitzicht op het golfterrein, het mooie park en het oude kasteel. Ze is uiterst geschikt voor vergaderingen en seminaries voor grotere groepen, ook voor trainingen en workshops, productpresentaties, recepties, diners en personeelsfeesten. De exclusieve lounge heeft een aparte toegang en bevindt zich op de eerste verdieping in de rechtervleugel van het kasteel onder de eeuwenoude balken van het hoge zadeldak, ideaal voor directievergaderingen, nationale en internationale zakelijke bijeenkomsten of andere vormen van topoverleg, een inspirerende ruimte waar vergaderingen in alle discretie kunnen worden belegd. De vergaderzaal bevindt zich boven het clubhuis in de linkervleugel van het kasteel, deze kleinere zaal is perfect voor trainingen en workshops. Alle vormen van horeca/catering kunnen worden aangewend in combinatie met elke zaal: ontbijt/brunch, hapjes, sandwiches, walking diners, lunches, diners en barbecues.

Zowel de leden van de Brabantse golf als niet-leden, bezoekers of wandelaars mogen in de brasserie-restaurant en op de terrassen van het clubhuis van de Brabantse golf genieten van een heerlijk drankje of een lekkere maaltijd. De bar met acht bieren van het vat verwelkomt iedere levensgenieter en de jonge keukenchefs en het brasseriepersoneel serveren graag dagverse producten voor een aangenaam budget.

Aan het roer van het restaurant- en cateringgebeuren van het Cleyn Hoff vinden we Youenn de Mulder terug, een jonge chef de na zijn studies terechtkwam in het kasteel d’Hassonville nabij Marche. Een enorme leerschool aldus Youenn gezien hier quasi dagelijks een andere formule wordt geserveerd, variërend tussen intieme dineetjes, gastronomische VIP-diners en luisterrijke feestmaaltijden. Dit vergt niet alleen de nodige creativiteit van het keukenteam maar betekent evenzeer dat men nagenoeg alle bereidingsvormen onder de knie moet hebben. In de Brabantse golf tekent hij een eigen streekgebonden parcours uit, streekgebonden gezien de veelheid van gezonde en lekkere ingrediënten die dagvers worden aangeboden met een zeer beperkte ecologische voetafdruk.

Het restaurant is tweedelig, enerzijds een luchtige open ruimte waar gasten terechtkunnen die snel een hapje wille eten of iets willen drinken. Anderzijds de stijlvolle kleine ruimte met leuk gedekte tafels, mooie decoraties en een gezellige intieme sfeer voor hen die iets langer willen tafelen.

De kaart op zich is voor beide onderdelen dezelfde met een aantal eerder traditionele keuzemogelijkheden en suggesties die naargelang het seizoen wisselen. Bovendien is er een dagschotel aan 13€ en een dagmenu aan 16€, bestaande uit dagsoep, dagschotel en koffie. Het culinaire menu wordt aangeboden aan 28€ in een2-gangen creatie en aan 36€ voor een 3-gangencreatie, voor elk onderdeel zijn er meerdere keuzemogelijkheden.

Wij opteerden als voorgerecht voor een huisgemaakte garnaalkroket met lenteslaatje en krokant gebakken kalfszwezerik met aardappel croutons. Het hoofdgerecht werd een gefileerde zeetong met warme groenten en een Ierse rib eye met lente sla. Als afsluiters een Brusselse wafel en een gegratineerde sabayon met vanille. Opvallend leuke presentaties met mooie smaakaccenten mede door het ruime assortiment groentjes die bij elke bereiding werd aangeboden. De kalfszwezeriken werden succulent krokant gehouden met decoratieve accentjes. De zeetong werd in zijn totaliteit aangeboden, maar het fileren gebeurde met de excuses van het huis. Onze rib eye bleef perfect rosé met goudgele en krokante frietjes en leuk assortiment groenten. Hierbij genoten we van een Pessac Leognan, Chateau Lafon Menaut, domein Philibert Perrin, die zich in een aangename compagnon bij alle bereidingen transformeerde. De mooie Brusselse wafel was erg smakelijk maar vooral de gegratineerde sabayon met vanille werd een absolute blikvanger met eindeloos smaakpalet.

Cleyn Hoff – Brabantse golf – Steenwagenstraat 11 -1820 Melsbroek

Tel 02-751 95 56 – www.brabantsegolf.be

Tasted:           2 minutes

rustbrengend historisch decor

ruim smaakpalet

chef met passie voor subtiele bereidingen