Restaurant Karakter deelt uit vanwege 6-jarig bestaan

Restaurant Karakter viert in juli zijn zesde verjaardag en dat betekent een maand lang feest. Gasten worden in heel juli in de watten gelegd. Zo kunnen ze stemmen op hun favoriete gerecht van de afgelopen jaren, wat dan als extra gerecht tijdens het menu wordt geserveerd. Na het diner krijgen gasten een mug jar vol met huisgemaakte vruchtensnoepjes en de maand wordt feestelijk afgesloten met een spectaculair dessert dat alleen op 30 juli geserveerd wordt. Omdat verjaardagen voor eigenlijk altijd een beetje speciaal horen te zijn, stelt Karakter een likeurproeverijtje samen waarvan de opbrengst naar Stichting Jarige Job gaat. En dat is nog maar een greep uit de acties die in juli plaatsvinden. Kortom, Karakter is jarig en trakteert!

Topgerecht

In de zes jaar dat Karakter bestaat, zijn al heel wat bijzondere gerechten de revue gepasseerd. Om maar wat voorbeelden te noemen: makreel in tomatenvinaigrette met pulpo, tomatenbouillon met lapsang souchong en geschaafde truffel, schol op de graat bereid met boterjus en macademia of bosbessen cheesecake. Het restaurant nodigt zijn gasten uit om via Facebook te vertellen welk gerecht ze is bijgebleven. Het gerecht dat het meest genoemd wordt, zal tijdens juli als extraatje geserveerd worden bij het driegangenmenu. Bovendien zal chef-kok Pety Breugem de bereiding ervan prijsgeven in een video die op de Facebookpagina getoond zal worden. Wie in juli op vakantie is, kan dus zelf aan de slag om dat gerecht nog eens te proeven. Alle gasten krijgen na afloop van het diner bovendien een potje met huisgemaakte snoepjes van zomers fruit. Om de feestmaand af te sluiten leeft de keuken zich op 30 juli nog meer dan anders uit op het dessert, dat ronduit spectaculair belooft te worden. Een goede reden om alvast te reserveren!

Jarige Job

Maar het houdt niet op bij 30 juli. Gasten van het restaurant kunnen door middel van een stempelkaart sparen voor een heerlijk wijnarrangement bij hun diner. Wie zes keer aanschuift bij Restaurant Karakter, spaart dit wijnarrangement voor twee personen bij elkaar. Nog een actie die langer zal lopen is de likeurproeverij. Karakter serveert iedere dag een combinatie van bijzondere likeurtjes zoals bijvoorbeeld spekkoeklikeur, sleedoornlikeur uit de Bourgogne, walnootlikeur en Grappa likeur van Schouwen-Duiveland. Een proeverijtje kost €6,50 waarvan de opbrengst naar Stichting Jarige Job gaat. Deze organisatie zorgt dat arme gezinnen een box vol traktaties en cadeautjes krijgen, zodat de verjaardagen van kinderen uit deze gezinnen een echt feestje worden. Pety Breugem: “met deze actie willen we kinderen die het minder goed hebben, ook een leuke verjaardag bezorgen. We gaan de proeverij zes maanden lang aanbieden en hopen dat zoveel mogelijk mensen meedoen, zodat we na die tijd een leuk bedrag kunnen aanbieden. Met al die bijzondere likeuren is het echt geen straf om een bijdrage te leveren.”

Koken met Karakter

Restaurant Karakter huist in het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam, een complex van oude pakhuizen. Een historische locatie met zware houten balken aan het plafond en een vloer van originele planken uit de voormalige pakhuizen. In de keuken zwaait het echtpaar Pety Breugem en Nathan Vermunt de scepter. Het duo deelt een liefde voor duurzaam en puur koken en bekijkt iedere dag wat de markt aan mooie producten biedt. Een vaste kaart heeft Karakter dan ook niet, de gast wordt iedere dag verrast met een dagvers menu.

Restaurant Karakter – Van Vollenhovenstraat 15 (pakhuis 24)       – 3016 BE Rotterdam

Tel 00 .31. 10 – 737 00 39 ) info@restaurantkarakter.com

Gesloten op zondag en maandag