Ricarda Grommes – Michelin prijs voor Vrouwelijke chef

Het prestigieuze champagnehuis Veuve Clicquot heeft als vanzelfsprekend altijd al een nauwe band gekoesterd met de gastronomische wereld. Afgelopen mei pakte het bekende champagnemerk uit met een speciale editie van de MICHELINGIDS België en Luxemburg 2016, volledig gewijd aan de vrouwelijke chefs die de inspecteurs van de Rode Gids selecteerden. De speciale uitgave brengt hulde aan alle talentvolle en ambitieuze dames die dagelijks hun stempel drukken op de haute cuisine van ons land, naar het voorbeeld van Madame Clicquot.

Op 21 november, bij de lancering van de MICHELINGIDS België en Luxemburg 2017, kreeg deze samenwerking een vervolg met de uitreiking van de MICHELIN Prijs voor Vrouwelijke Chef België – Luxemburg 2017, geschonken door Veuve Clicquot. De eerste editie van deze prijs gaat naar Ricarda Grommes, die aan het roer staat van restaurant Quadras in Sankt Vith.

Deze jonge dertiger uit de Eifel koestert een voorliefde voor mooie, authentieke producten. Ze leerde het vak bij diverse grote namen uit de Belgische en buitenlandse gastronomie. Samen met haar man Kevin Obles waagde ze de sprong en koos ze voor het avontuur van een eigen restaurant. In een origineel, comfortabel en hedendaags decor tovert ze buitengewoon persoonlijke gerechten op tafel.

“Koken is een spel van consistenties en texturen, smaken en aroma’s, authenticiteit en creativiteit, ambacht en kunst, inspiratie en interpretatie, discipline en passie … Met als speelterrein keer op keer de smaakpapillen van de tafelgasten!”, aldus Grommes.

Deze topchef krijgt de kans om Joël Robuchon te bezoeken in zijn ateliers in Parijs, voor een unieke ontmoeting met de meest bekroonde chef ter wereld.

Het champagnehuis Veuve Clicquot, bijgenaamd ‘La Grande Dame de Champagne’, weet al sinds 1772 een ongeëvenaarde stijl te handhaven. Nadat Barbe Nicole Clicquot de zaak van haar overleden echtgenoot erfde, wist ze het merk uit te bouwen tot een van de meest kwaliteitsvolle domeinen in de Champagnestreek. Via de samenwerking met de speciale ‘dameseditie’ van de MICHELINGIDS wil het champagnehuis een eerbetoon brengen aan deze talentvolle en dynamische vrouw.

Quadras – Malmedyer strasse 53 – 4780 Sankt-Vith – www.restaurant-quadras.be  – tel 080 – 22 80 22

Geopend van 12 tot 14 en van 18 tot 21 uur, gesloten op donderdagavond en op zondag en maandag