Carrefour verbiedt het gebruik van AZO-kleurstoffen in al haar producten

Gezondheid van haar klanten op de eerste plaats – Stopzetting geprinte feesttaarten! Carrefour verbiedt het gebruik van AZO-kleurstoffen in al haar producten en zal dus geen geprinte feesttaarten meer aanbieden.

Omdat AZO-kleurstoffen schadelijke gevolgen zouden kunnen veroorzaken op de gezondheid van kinderen en jongeren, heeft Carrefour besloten hun gebruik in haar producten te verbieden. Als bewuste onderneming draagt Carrefour duurzame ontwikkeling en gezondheid op handen en zet het welzijn van haar klanten op de eerste plaats. Blijkbaar zouden AZO-kleurstoffen allergieën en hyperactiviteit bij kinderen en jongeren kunnen veroorzaken. Daarom moeten producten met AZO-kleurstoffen een waarschuwing op de verpakking hebben.

Carrefour heeft dus besloten dat ze geen foto’s meer op haar verjaardags- en feesttaarten zal printen, want die bevatten AZO-kleurstoffen. Het gebak met de Disney-figuren daarentegen zal nog wel in de rekken blijven, want onze leverancier gebruikt kleurstoffen die aan het kwaliteitscharter van Carrefour voldoen.

Ter herinnering, chemische kleurstoffen en ggo’s zijn al lang verboden in producten van het merk Carrefour. Carrefour verlaagde het zoutgehalte in 62 producten (dat betekent een vermindering van 7,2 ton in 1 jaar), levert extra inspanningen om het aantal additieven te beperken en werkt sinds dit jaar aan de verlaging van het suikergehalte in de Carrefour producten.

Carrefour Belgium is met meer dan 760 winkels, waarvan 45 Hypermarkten Carrefour, zowat 440 Markets, op termijn 100 Easy en ongeveer 270 Express buurtwinkels, 12 Carrefour Drives en meer dan 50 afhaalpunten de eerste en enige retailer die de klant op elk moment van zijn leven en van zijn aankoopgedrag volgt.

Dankzij haar lokale verankering in quasi elke gemeente en via een uniek aanbod van 10.000 lokale producten en meer dan 2200 producten in het rayon “Bio & Vorm” is Carrefour Belgium de partner van het dagelijks leven. Zo doen dagelijks 650.000 klanten en jaarlijks om en bij de 80% van de gezinnen hun boodschappen bij Carrefour. Met 11.500 fiere medewerkers is de retailer ook de belangrijkste werkgever in heel wat gemeenten.

Carrefour België maakt deel uit van de Carrefour Group, de tweede grootste retailer ter wereld en de grootste van Europa die 380.000 medewerkers tewerkstelt. Actief in 35 landen met meer dan 12.200 winkels, realiseerde de Carrefour Group in 2015 een omzet van 76,95 miljard euro.