Rituals cosmetics lanceert boek

The Book of Rituals: de ultieme gids voor persoonlijk welzijn. Rituals Cosmetics onthulde op donderdag 9 juni in de Research Library van het Rijksmuseum zijn allereerste boek getiteld The Book of Rituals. Het boek heeft een gelimiteerde oplage en omvat alles rondom de filosofie van het merk: ‘The Art of Soulful Living’. Hierbij draait het om persoonlijk welzijn door het verenigen van lichaam, geest en ziel.

The next chapter

Rituals richt zich al meer dan twintig jaar op persoonlijk, fysiek en mentaal welzijn en het vinden van geluk in de kleinste dingen van het leven. Deze zoektocht naar geluk is vandaag de dag relevanter dan ooit.

Recent onderzoek1 heeft uitgewezen dat mensen zich nu gelukkiger beginnen te voelen dan dat ze halverwege 2020 waren, toen de coronapandemie net een paar maanden om zich heen sloeg. Daar staat tegenover dat het percentage mensen dat aangeeft gelukkig te zijn de afgelopen tien jaar fors is gedaald – wereldwijd met tien punten. Slechts 15% van de meer dan 20.000 ondervraagden uit 30 landen gaf aan ‘erg gelukkig’ te zijn. Bij het bepalen wat iemand ‘het meest gelukkig maakt’, kijken mensen vooral naar hun gezondheid en welzijn (zowel fysiek als geestelijk).

“Dat is waar ‘The Art of Soulful Living’ om de hoek komt kijken”, legt Dagmar Brusse, Creative Director bij Rituals en uitdenker van de filosofie, uit. “Het is een kompas voor persoonlijk welzijn met als doel om mensen in verbinding te laten komen met elkaar en meer balans te creëren tussen lichaam, geest en ziel. En juist die balans, die verbondenheid, zorgt ervoor dat we ons ultieme persoonlijk welzijn kunnen bereiken. Het is dus eigenlijk een holistische benadering van het goede leven, waarbij we dieper ingaan op alle belangrijke pijlers; van fysiek en geestelijk tot spiritueel. Dat doen we door middel van dertien thema’s, waarin we mensen meenemen en de aandacht vestigen op eenvoudige maar heel effectieve routines.”

Kompas naar welzijn

The Book of Rituals draagt volledig de filosofie van ‘The Art of Soulful Living’ uit. Ieder hoofdstuk besteedt aandacht aan een ander thema in het kompas: van Authenticity en Kindness tot Joy, Passion, Love en nog veel meer.  Aan het begin van een hoofdstuk word je meegezogen in het thema dat aan de hand van prikkelende poëzie en inspirerende verhalen van over de hele wereld steeds verder wordt uitgediept. De laagdrempelige oefeningen, verrassende recepten, makkelijke routines en tools zijn erop gericht mensen te helpen ontdekken wat ze nodig hebben, leuk vinden en écht willen doen met hun talent en tijd.

Creatieve reis

Voor de creatieve invulling van het meer dan 400 pagina’s tellende boek is Rituals een samenwerking aangegaan met fotograaf en kunstenaar Jasper Abels. Het resultaat is een inspirerende bundel waarin de essentie van de Rituals-filosofie over welzijn op een elegante en artistieke manier tot leven komt. Verspreid door het boek zijn er portretten te vinden van bijzondere en inspirerende mensen zoals de ambassadeur van geluk Mo Gawdat, voormalig comédienne en momenteel gezondheidsvoorvechter Ruby Wax, chefkok Renaud Goigoux van Restaurant Rouhi gevestigd in de flagshipstore House of Rituals en Raymond Cloosterman, oprichter van Rituals Cosmetics.

The Book of Rituals kost € 89,90 en is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in House of Rituals in Amsterdam en via de online kanalen van Rituals. Daarnaast is het boek binnenkort verkrijgbaar in de winkel van het Rijksmuseum – waar Rituals trotse partner van is – en per 1 juli ook in andere geselecteerde winkels.