RIU Karamboa : adults only

  • Het hotel introduceert nieuwe diensten, ruimtes en design, maar behoudt zijn karakter dankzij emblematische elementen, zoals de koepels – • Tot de nieuwe voorzieningen behoren de Riu Party en de nieuwe Splash Water World

RIU Hotels & Resorts presenteert na een volledige renovatie het Riu Karamboa. Het 5-sterrenhotel, gelegen op het eiland Boa Vista, is nu een hotel in de categorie Adults Only, waarmee het aanbod van RIU op het eiland compleet is. Het heeft een nieuw ontwerp en nieuwe ruimtes, maar behoudt zijn essentie dankzij emblematische elementen zoals de oorspronkelijke koepels. Na de renovatie biedt het nieuwe Riu Karamboa zijn gasten twee belangrijke attracties in het entertainmentaanbod. Zij kunnen de beroemde Riu Get Together Party bijwonen, die wordt gehouden in de loungebar en waar ook gasten van het Riu Palace Boavista welkom zijn. En zij genieten van de Splash Water World, waar ook de gasten van beide hotels toegang hebben.

In het hoofdgebouw bevindt zich de spectaculaire lobby met een karakteristieke etnische stijl en met veel meer lichtinval dan voorheen, waardoor de gehele ruimte nu ondergedompeld wordt in natuurlijk licht. Het hotel heeft het aantal kamers uitgebreid tot een totaal van 921, waarvan 67 met swim-up. Ze zijn allemaal volledig gerenoveerd in een frisse en aantrekkelijke stijl.

In het restaurantgedeelte is het hoofdrestaurant Mogambo gehandhaafd, maar het zwembadrestaurant Las Dunas en het Aziatische restaurant Kazumi zijn verplaatst. Aan het aanbod zijn het Kulinarium en het Italiaanse Toscana toegevoegd. In het bargedeelte heeft het hotel naast de loungebar Lambada de nieuwe Sports Bar opgenomen. De gasten hebben ook de beschikking over twee zwembadbars, de Praia en de Mindelo, de lobbybar Morabeza, de plaza bar Brava en twee Pepe’s Food grillbars. Hotelgasten kunnen onbeperkt genieten van het gehele gastronomische aanbod dankzij de 24-uurs All Inclusive service.

De buitenruimte beschikt over een nieuw solarium en vijf nieuwe zwembaden met een fantastisch uitzicht op de zee, waarvan één bestemd is voor animatie en sportactiviteiten. Daarnaast heeft het Riu Karamboa een RiuFit-ruimte, RiuArt en een uitgebreid dag- en avondprogramma voor volwassenen.

Duurzaamheidsmaatregelen bestaan o.m. uit de installatie van zonnepanelen op de daken om zonne-energie op te wekken. RIU heeft nu een compleet aanbod op de bestemming en heeft in totaal zes hotels verspreid over Isla Sal en Boa Vista. Respectievelijk zijn dat het Riu Cabo Verde, Riu Funana en het  Riu Palace Santa Maria op Isla Sal en op Boa Vista het Riu Touareg, het Riu Palace Boavista en het onlangs gerenoveerde Riu Karamboa.