RIU opent eerste hotel in West-Afrika: RIU Baobab

  • Dit nieuwe 5-sterrenhotel is het eerste van de hotelketen in Senegal en zal uniek zijn in zijn klasse, omdat het de 24-uurs All Inclusive service van RIU introduceert aan de stranden van Pointe Sarène

Dit jaar begint de RIU-keten aan een nieuw en opwindend avontuur in Senegal in het hart van Afrika met de opening van een nieuw 5-sterrenhotel: het Riu Baobab. Vanaf het moment dat reizigers van de luchthaven naar het hotel gaan, ervaren zij de bijzondere omgeving van deze authentieke bestemming met indrukwekkende baobabs langs de wegen. Bij aankomst wacht een imposant resort vlak tegenover het strand, doordrenkt met details en elementen van de plaatselijke cultuur.

Riu Baobab, met 522 kamers, ligt in de stad Pointe Sarène, tegenover een uitgestrekt en indrukwekkend wit zandstrand, op slechts 100 kilometer van Dakar en 48 van de luchthaven. Met dit nieuwe hotel brengt de keten haar befaamde 24-uurs All Inclusive service naar de stranden van Senegal. Het nieuwe complex wordt omringd door grote tuinen met in totaal 25 baobabs, de nationale boom die het symbool is geworden van dit land en waaraan het hotel zijn naam ontleent.

Het is ideaal voor een vakantie met het hele gezin, omdat het is uitgerust met uitgebreide faciliteiten. Daarnaast is er een breed gastronomisch aanbod met vijf restaurants: het hoofdrestaurant ‘Yassa’, waar u kunt genieten van een voortreffelijk buffet met internationale gerechten, het Italiaanse ‘Veneto’, het Aziatische ‘Dorayaki’, de grill met gegrilde lekkernijen en ‘Pepe’s Food’, een buffet met gegrilde gerechten. Naast de restaurants zijn er vier bars: de ‘Sorouba’ met podium en terras, de ‘Bar Plaza’, de poolbar ‘Dunun’ en de lobbybar ‘Safari’.

Dit hotel biedt zijn gasten ook een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen en volwassenen van het RIU-team van entertainers. Het heeft ook een RiuLand club, de Splash Water World, live shows en de ‘Aduna’ discotheek om het plezier van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat compleet te maken.

Al deze voorzieningen zijn ondergebracht in een hoofdgebouw van vier verdiepingen en twee bijgebouwen van twee verdiepingen met vijf zalen voor de organisatie van evenementen en MICE-vergaderingen. Dit laatste zal door de plaatselijke clientèle zeer gewaardeerd worden voor zowel zakelijke evenementen als sociale festiviteiten. Bovendien kunnen de gasten buiten genieten van drie grote zwembaden en een middelgroot zwembad met een poolbar. De kleinsten van het gezin kunnen afkoelen in het kinderbad.

Het ontwerp en de decoratie zijn een eerbetoon aan de traditie van Senegal. Dit komt tot uiting in het gebruik van natuurlijke materialen, zoals donkere houtsoorten en stenen afwerkingen. Het gebruikte kleurenpalet van aardetinten straalt de warmte van de omgeving uit. Het hotel beschikt over figuren en maskers die typisch zijn voor de plaatselijke cultuur en die, samen met de rest van de decoratieve elementen, de gast tijdens zijn verblijf de essentie van Afrika doen inademen.

Hoewel dit het eerste hotel van RIU in Senegal is, zullen er naar verwachting meer volgen. Dit is ook gebeurd in andere Afrikaanse bestemmingen, zoals Kaapverdië. Het bedrijfsmodel hiervan heeft als voorbeeld gediend voor Riu Baobab. Zozeer zelfs, dat voor de opening van het Riu Baobab ongeveer 50 medewerkers van deze bestemming zijn overgeplaatst, om ervoor te zorgen dat de RIU-servicecultuur wordt gehandhaafd. Met dit hotel heeft RIU nu in totaal 15 hotels in Afrika: zes in Marokko, twee in Tanzania en zes in Kaapverdië.

Voor meer informatie:www.riu.com