Hilton debuteert in Cannes: Canopy by Hilton

Hilton heeft een franchiseovereenkomst bevestigd met SNC Société d´Exploitation Nouvelle du Soleil d´Or, een dochteronderneming van SDPNE, om een nieuw hotel te openen onder zijn groeiende lifestylemerk Canopy by Hilton. Canopy by Hilton Cannes zal 143 kamers tellen en gelegen zijn in het centrum van Cannes, op korte loopafstand van de stranden van de stad, de oude haven en het wereldberoemde Palais des Festivals. Het hotel zal naar verwachting in 2023 zijn eerste gasten verwelkomen en is daarmee Hilton’s eerste accommodatie in Cannes.

Canopy by Hilton is een merk dat de afgelopen jaren snel is gegroeid en hotels heeft geopend in Reyjkavik, Zagreb, Madrid, Londen en Parijs. De hotels van Canopy by Hilton zijn geïnspireerd op de lokale omgeving, waarbij elementen van het ontwerp, het eten & drinken en de service allemaal het beste van de omgeving weerspiegelen. Canopy by Hilton Cannes zal bijvoorbeeld een dakterras hebben met een prachtig uitzicht op de oceaan en de oude haven, terwijl het centraal gelegen is op een steenworp afstand van de Promenade de la Croisette.

Het hotel bestaat uit een mix van gastenkamers en suites, waarvan de meeste met balkon en uitzicht op zee over de Franse Rivièra. De ontwerpstijl van het hotel, geleid door de befaamde designer Ramy Fischler, is geïnspireerd op de zachte glamour van Cannes, met organische tinten die verwijzen naar de met bomen omzoomde boulevards en de blijvende schoonheid van de Provençaalse architectuur.

Vanaf het 400 m² grote dakterras, de bar en het restaurant van het hotel kunnen gasten ‘s ochtends genieten van een kopje koffie met uitzicht over de stad of ‘s avonds van een verfrissende cocktail terwijl de geplaveide zijstraten oplichten door het schijnsel van wijnbars, visrestaurants, bistro’s en jazzclubs. Overdag kunnen gasten zich bewegen tussen het gecombineerde binnen- en buitenzwembad van het hotel, trainen in de fitnessfaciliteiten van het hotel, zich laten verwennen met een behandeling in de spa van het hotel of loungen in Canopy Central, een uitnodigende ruimte waar de hele dag eten en drinken wordt geserveerd. Met zones die zich naadloos aanpassen aan zowel werk als ontspanning, is Canopy Central perfect als ontspanningsplek en als ruimte om een paar zakelijke e-mails door te werken. Voor meer formele zakelijke behoeften biedt het hotel 380 m² aan conferentie- en evenementenruimte, met zalen die een ongelooflijk uitzicht op zee bieden als achtergrond voor professionele vergaderingen en conferenties.

Canopy by Hilton Cannes biedt een aantal van de meest aantrekkelijke hotelvoorzieningen in de omgeving en de centrale ligging betekent dat gasten Cannes ook te voet kunnen verkennen of gebruik kunnen maken van de gratis Canopy-fietsen van het hotel. Het hotel wordt aan de ene kant geflankeerd door de oude haven van Cannes, de thuisbasis van superjachten en restaurants van wereldklasse, en aan de andere kant door enkele van de mooiste stranden van Cannes, zoals het 700 meter lange Plage du Midi. Palais des Festivals ligt aan de overkant van de jachthaven, de thuisbasis van internationale evenementen zoals het filmfestival van Cannes, MIPIM en meer, op 5 minuten lopen of 3 minuten fietsen. “Canopy Enthusiasts” (teamleden van het hotel) zijn ook beschikbaar om gasten in contact te brengen met het beste van de buurt, van rondleidingen door de stad tot suggesties voor een verborgen juweeltje om te bezoeken. Elke Canopy by Hilton biedt bewuste accenten voor het milieu en huisdieren, met inbegrip van gefilterd water stations, gerecyclede sleutels en de Paws in de buurt huisdier programma.

In de afgelopen jaren heeft Hilton zijn Franse portfolio verder ontwikkeld, met de introductie van nieuwe merken zoals Canopy by Hilton en Tapestry Collection by Hilton, terwijl het ook nieuwe locaties opende, waaronder Tours en Le Havre. Hilton heeft momenteel meer dan 20 hotels in ontwikkeling in Frankrijk, waaronder Canopy by Hilton Cannes en Hilton Paris Eiffel Tower, een aantal dat de portefeuille de komende jaren meer dan zal verdubbelen.