RIU Palace Santa Maria

nieuw hotel en nieuwe service voor alle klanten van RIU op het eiland Sal

 

• RIU hervat zijn activiteiten in Kaapverdië met de opening van Riu Palace Santa Maria – • De hotelketen creëert met Riu Palace Santa Maria, samen met Riu Funana y en Riu Cabo Verde, een hotelcomplex op het eiland Sal

RIU heropent na een aantal maanden te hebben stil gelegen zijn deuren in Kaapverdië, op het eiland Sal om precies te zijn, en doet dit met de inauguratie van het nieuwe hotel Riu Palace Santa Maria. Dit 5-sterrenhotel, dat het grote project is waarmee de hotelketen 2021 aftrapt, opent voor het eerst zijn deuren en vormt samen met Riu Cabo Verde en Riu Funana een groot hotelcomplex waaraan geen enkel detail ontbreekt. De drie hotels, die onderling met elkaar verbonden zijn, beschikken over een directe toegang tot het strand.

Het hotel Riu Palace Santa Maria, dat direct aan het strand ligt, beschikt over een belangrijk nieuw element: een Splash Water World. Dit waterpark bevindt zich in het hotel, naast een waterspeeltuin en de RiuLand-club voor de allerkleinsten, en een bar waar alle gasten van het complex even kunnen bijkomen om nieuwe krachten op te doen.

Het hotel Riu Palace Santa Maria heeft in totaal 1001 kamers, verdeeld over zes blokken. De verblijven bieden een warme, moderne en gezellige sfeer dankzij de harmonie die wordt verkregen door het kleurenpalet en de materiaalkeuze. De hoofdrol in het design is weggelegd voor de natuur, en de decoratieve elementen zijn geïnspireerd op een etnische stijl. De meubelen zijn van donker hout, wat in combinatie met de kleurtoon van de vloeren warmte geeft aan het geheel.

In lijn met de etnische motieven, die een ode brengen aan de bestemming, hebben alle blokken waarin zich de kamers bevinden een speciaal kenmerk: een portiek met een enorm masker van 12 meter hoog in de ingang. Elk masker is anders, zodat de gasten gemakkelijk hun gebouw kunnen identificeren. Al deze ingangstorens zijn te zien vanaf het centrale pad dat vanaf de receptie door het hotel loopt.

Bij aankomst vindt de gast een ruime en lichte lobby die gekenmerkt wordt door rechte lijnen en waar sierwerk ontbreekt, resulterend in een sobere, elegante en tijdloze ruimte. De verschillende glazen daken en de grote ramen zorgen ervoor dat de ingang baadt in het licht. Een ander opvallend element is het glazen dak dat zich in het midden van de lobby bevindt. Deze is gemakkelijk te herkennen vanwege zijn grote afmetingen en zijn centrale positie en vormt de verbinding tussen verschillende ruimtes van de lobby, waardoor het vertrek niet onopgemerkt blijft door de gasten.

Een ander opvallend element van dit hotel is dat de hoofdgevel van het hotel bedekt is met natuurlijk kalksteen van het eiland Sal en hiermee opnieuw een ode brengt aan de cultuur en natuur van Kaapverdië.

Verdeeld over de zone tussen het hoofdgebouw en de Splash van het hotel liggen een totaal van vijf restaurants en de zeven bars. De gasten kunnen optimaal genieten van al deze gastronomische opties dankzij de exclusieve 24-uurs-All-inclusiveservice van RIU.

De buitenruimte beschikt over een totaal van acht zwembaden. Zes daarvan liggen direct aan het strand en zijn onderling verbonden door een breed zonneterras met vele hoekjes voor ontspanning en zones voor sportieve activiteiten. De andere twee liggen in de zone die door de drie hotels wordt gedeeld, waarvan er een behoort tot de Splash Water World en de andere tot het nieuwe RiuLand, met waterspeelgoed en -spellen voor de allerkleinsten. Daarnaast heeft het hotel een breed aanbod aan sport- en trainingsmogelijkheden voor overdag en ‘s avonds.

Het doel van de opening van Riu Palace Santa Maria is om deze bestemming weer leven in te blazen na de sluiting van vele maanden vanwege de COVID-19-crisis. De heropening is mogelijk gemaakt door het vluchtschema van TUI Polen die vanaf 14 maart twee vluchten per week uitvoeren. Met dit nieuwe hotel heeft RIU zes hotels in Kaapverdië, waarvan drie op het eiland Sal en de andere drie gelegen op het eiland Boa Vista.