RIU viert 20 jaar Jamaica

Na zijn vestiging in Jamaica in 2001, was RIU de eerste Spaanse hotelketen die dit land ook beschouwde als een van zijn belangrijkste bestemmingen. Twintig jaar na de opening van het Riu Palace Tropical Bay in Negril beschikt de keten in Jamaica over zes hotels, 3300 kamers en meer dan 1500 werknemers

RIU Hotels & Resorts viert zijn twintig jaar in Jamaica. De Spaanse hotelketen opende in 2001 zijn eerste hotel in het land; het Riu Palace Tropical Bay, in Negril. De betrokkenheid van RIU met het land is sindsdien alleen maar toegenomen en de keten beschikt vandaag de dag over zes hotels op drie verschillende bestemmingen (drie in Montego Bay, twee in Negril en een in Ocho Ríos). Een blijk van deze betrokkenheid is ook het aantal verbouwingen en renovaties dat de keten in Jamaica heeft uitgevoerd: RIU beschikt nu over een totaal gerenoveerd of compleet nieuw gebouwd hotelaanbod.

Riu Palace Tropical Bay

Met de opening van het Riu Palace Tropical Bay in 2001 werd RIU de eerste Spaanse hotelketen die Jamaica als operationele bestemming koos. De uitbreiding van het hotelwezen van RIU naar Jamaica was een persoonlijke uitdaging voor Luis Riu, de CEO van de keten. “Na mijn eerste bezoek aan het eiland in 1998 wist ik dat ik een RIU hotel in Jamaica moest openen. De stranden, de natuur, maar vooral de cultuur van het eiland en het charisma van zijn mensen maakten grote indruk op me. Ik wist dat onze klanten zich er ook door aangetrokken zouden voelen. Op dat moment leek het waanzin, maar vandaag is het een succesverhaal. Jamaica is een van de grootste bestemmingen in het Caraïbische gebied. En dat niet alleen voor de Amerikanen, maar ook voor bijna alle Europese landen”, legt Luis Riu uit.

Riu Montego Bay

Na de opening van het Riu Palace Tropical Bay was het drie jaar later de beurt aan het Riu Negril. Vanaf dat moment bleef RIU investeren in andere regio’s van het land, wat in 2005 leidde tot de opening van het Riu Ocho Rios. Twee jaar later, in 2007, volgde de opening van het Riu Montego Bay, zijn eerste hotel op deze bestemming. In de loop van de jaren, en tot aan de recente renovatie van het Riu Montego Bay in december 2020, is de hotelketen blijven investeren in verbeteringen van de infrastructuur van al zijn hotels in het land. Daarnaast werden twee nieuwe hotels gebouwd: het Riu Palace Jamaica en het Riu Reggae (geopend in 2013 en 2016 in Montego Bay).

Riu Ocho Rios

Door de groei en inzet van RIU op Jamaica heeft de keten met zijn zes werkzame hotels meer dan 1500 arbeidsplaatsen gecreëerd in het land. Momenteel zijn er nog steeds mensen werkzaam die aan het prille begin stonden van de geschiedenis van RIU in Jamaica die begon in 2001. De inzet van elk van deze medewerkers wordt altijd uitstekend gewaardeerd door de klanten van RIU in Jamaica. Dit is ook de reden waarom de hotelketen prestigieuze prijzen heeft gewonnen van de Duitse touroperator TUI of de Amerikaanse touroperator Apple Vacations, zoals de Golden Apple Award of de Crystal Apple Award. De toekenning van deze prijzen is gebaseerd op de meningen van honderdduizenden reizigers met vooral waardering voor het personeel, de service, de kwaliteit van het voedsel, de installaties, het strand en de activiteitenprogramma’s.

Riu Palace Jamaica

RIU Hotels beschikt momenteel in Jamaica over meer dan 3300 kamers en meer dan 6700 bedden. Na de pandemie zag RIU zich in maart 2020 genoodzaakt om zijn hotels te sluiten, hoewel de keten enkele maanden daarna toch weer de activiteit wist op te pakken. Het eerste hotel dat zijn deuren opnieuw opende was het Riu Ocho Rios in juni. Op het moment zijn ook het Riu Palace Jamaica en het Riu Montego Bay operatief, met naleving van de protocollen die in de handleiding Post-COVID van RIU Hotels zijn vastgelegd.