Rodenbach vintage als world’s best vintage beer

RODENBACH Rosso als World’s Best Flavoured Beer op de World Beer Awards (UK) bekroond !

Brouwerij RODENBACH uit Roeselare meldt dat, op de World Beer Awards (UK), RODENBACH Vintage als World’s Best Vintage Beer en RODENBACH Rosso als World’s best Flavoured Beer werden bekroond. WBA wordt algemeen erkend als een van de grootste professionele biercompetitie in Europa. Naast de twee wereldtitels won RODENBACH Grand Cru een gouden, RODENBACH Caractère Rouge een zilveren en RODENBACH een bronzen medaille !

“Dit is echt een fantastisch resultaat” zegt brouw-meester Rudi Ghequire. “Dat de professionele jury onze RODENBACH bieren op deze manier heeft gelauwerd betekent dat ons bier naar waarde wordt geschat! Met veel passie en vakmanschap brouwen en rijpen wij, sinds 1836, hier in Roeselare, ons Vlaams Rood-Bruin bier van gemengde gisting. RODENBACH is niet enkel geliefd in België maar is nu ook razend populair in de Verenigde staten.”

RODENBACH Vintage 2013: Deze exclusieve, limited edition RODENBACH Vintage 2013 heeft gedurende twee jaar gerijpt op foeder Nr. 149. De 59 jaar oude foeder werd door brouw- en keldermeester, Rudi Ghequire, zorgvuldig geselecteerd. Foeder nr. 149 is sedert vele jaren toonaangevend en draagt de bijnaam “Sire”, omdat deze verbazingwekkend is voor de ontwikkeling van de unieke microflora die nu net de exquise RODENBACH-smaak tot stand brengen. “Dit uitzonderlijk Vlaams Rood-Bruin bier is één van de meest verfijnde die we ooit hebben gebracht met een uniek gebalanceerd zuur-zoet palet en complexe afdronk” aldus Rudi Ghequire.

De RODENBACH bieren:

RODENBACH is een blend van ¾ jong en ¼ gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH Grand Cru is een blend van 1/3 jong en 2/3 gedurende 2 jaar op eik gerijpt bier.

RODENBACH Vintage heeft gedurende twee jaar gerijpt op één welbepaalde, geselecteerde, foeder.

RODENBACH Caractère Rouge is gedurende twee jaar gerijpt op eiken foeders en 6 maanden met Veenbessen, krieken en frambozen gemacereerd. (Co-creatie met topchef Viki Geunes, ‘t Zilte **)

RODENBACH werd erkend als traditioneel Vlaams streekproduct en draagt sindsdien het VLAM-label: Vlaams streekproduct.be

De aanvraagprocedure voor een Europees Label “BGA’, Beschermde Geografische Aanduiding, voor de Vlaams Rood-Bruine Bieren werd ingediend.