Rosé Nice, bubbels met ijsblokjes!

Wat wil je meer?

Onze Rosé Nice zijn leuke bubbels die zich heerlijk laat smaken mèt ijsblokjes. Want wat is er heerlijker dan van subtiele bubbels te genieten, uw smaakpapillen te verassen, wanneer het zonnetje schijnt? Zijn smaakboeket van gele appels, frambozen en aardbeien zorgt voor een frisse, pittig koude, fruitige en prettige cuvée die gewoon perfect is voor zonnige en zwoele dagen. Wanneer vrienden op bezoek komen bv. of wanneer u met hen naar het strand of het park trekt voor een picknick. De Rosé Nice schenkt u in een groot wijnglas met drie ijsblokjes.

Met zicht op zijn honderdste verjaardag bewijst het familiebedrijf Bernard-Massard – sinds 1921 gevestigd aan de oevers van de Moezel – dat het niet op zijn lauweren rust maar jaar na jaar uitpakt met nieuwe en kwaliteitsvolle wijnen. Wijnen die u telkens weer aangenaam zullen verrassen en verwennen.

Druivensoorten

De pinot noir en chardonnay vormen de basis van deze demi-sec rosé. De vinificatie of het wijnbereidingsproces Volgens de klassieke ‘méthode traditionnelle’. Wanneer de cuvée is gemengd, wordt een ‘liqueur de tirage’ toegevoegd. Dit is een vloeistof op basis van suiker en gisten in wijn, die de gisting in de Qles zal opstarten. Het koolzuurgas dat vrijkomt tijdens de gisting zal zorgen voor de bruisende wijn. Na een lange rijpingstijd wordt elke fles ‘gedraaid’ om de gisten in de flessenhals samen te brengen en uiteindelijk volgt de ‘dégorgement’ van elke fles die de gist zal verwijderen. In een korte, vlotte beweging wordt de fles even geopend en ‘spuit’ wat wijn met de gist uit de fles. Er wordt meteen een gepaste dosis ‘liqueur d’expédition – soms ook liqueur de dosage genoemd – toegevoegd die de fles bijvult na het kleine verlies bij de ‘dégorgement’. Ten slotte volgt het kurken en etiketteren van de fles.

Analyse : Alcohol : 11,5 % – Restsuiker g/l : 40,5 – Totale zuurgraad g/l : 6,40

Bewaartijd : Klaar om te drinken – Aanbevolen houdbaarheid 3 jaar.

Aanbevolen prijs 18,49 € -Verkooppunten: In alle warenhuizen Delhaize, Carrefour en Intermarché.