S.Pellegrinio verrast deze zomer met eigen tonic

Om puur van te genieten of te mixen met gin – Een subtiele bubbel, zoals we die van S.Pellegrino gewend zijn – Exclusief verkrijgbaar bij Delhaize en Carrefour

Je kunt je het zo inbeelden: de zon op je huid, de geur van een vers gegrild stuk vlees in je neus en een gin-tonic in je hand. De zomer loert om de hoek, en daar horen uiteraard ook de bijpassende summer drinks bij. S.Pellegrino verrast deze zomer met een eigen tonic: Acqua Tonica.

Tijdens een barbecuefeestje doen we vaak alle moeite van de wereld om indruk te maken op onze vrienden met een lekkere gin. Die ene dure fles die je al die tijd bewaard hebt voor dit speciale moment. Uiteraard geserveerd met ijsblokjes en (al dan niet) zelfgekweekte botanicals. En dan gieten we er zonder nadenken de eerste de beste tonic bij …

Over gin is de laatste jaren al veel geschreven, maar we vergeten vaak dat andere belangrijke ingrediënt, de tonic. Een gin-tonic is nochtans maar zo goed als de kwaliteit van zijn zwakste ingrediënt. Een echte foodie kookt toch ook niet met goedkope Italiaanse olijfolie? Een goede gin verdient dus een al even degelijke tonic. Die laatste zou je trouwens perfect puur kunnen drinken. Mix je hem met gin, dan versmelt hij tot een zalige zomerse cocktail.

Acqua Tonica, S.Pellegrino’s jongste telg, is zo’n tonic. Het drankje voelt zich perfect op zijn plaats in het gezelschap van andere hoogwaardige soortgenoten in de rayon van de tonics. De tonic heeft een subtiele bubbel, zoals we die van S.Pellegrino gewend zijn. Vermeng je Acqua Tonica met een gin, dan zullen de smaakeigenschappen van de gin worden versterkt.

Een beetje geschiedenis; Wist je dat tonic al eeuwen bestaat? Het drankje werd geïntroduceerd door het Britse leger in India in het midden van de 18de eeuw. Tonic bevatte toen grote hoeveelheden kinine, waardoor het een ideaal middel was om muggen af te weren en zo malaria te voorkomen. De soldaten voegden een kruidige gin toe aan de tonic om de bittere smaak te neutraliseren, wat leidde tot de geboorte van de gin-tonic.

Zomerse mocktail: Tonic kun je natuurlijk ook puur drinken. S.Pellegrino Acqua Tonica springt er helemaal uit dankzij zijn opvallende smaak, met een zoete toets. Serveer de drank puur op 3 à 4 °C met een schijfje grapefruit en enkele botanicals, zoals roze peper voor een alcoholvrije zomerse aperitivo.

How to mix?

Ook de gin-tonicliefhebber mag op zijn twee oren slapen, want S.Pellegrino Acqua Tonica is perfect geschikt om de smaakeigenschappen van eender welke gin te versterken. Daarnaast kan de tonic ook worden gemixt met fruitige likeuren.

Recept: 5 cl gin naar keuze – 10 cl S.Pellegrino Acqua Tonica – 1 schijfje citroen – 5-tal ijsblokjes – Takjes tijm

1. Doe de ijsblokjes in een groot gin-tonicglas. Laat het glas koel worden.

2. Giet de gin over de ijsblokjes heen.

3. Giet de S.Pellegrino Acqua Tonica via een cocktaillepel langzaam bij de gin en roer om.

4. Werk af met een schijfje citroen en enkele takjes tijm.

S.Pellegrino staat voor stijl en verfijning op de beste tafels ter wereld. Het mineraalwater is afkomstig van een thermale bron in het hart van de Orobische Alpen in Italië. Al in de dertiende eeuw waren de eigenschappen van dat water bekend. Zelfs Leonardo da Vinci bezocht de bronnen. Eind jaren 1800 vormden vooral de thermen van het dorpje San Pellegrino in Noord-Italië een populaire toeristische trekpleister. De vraag naar het water steeg en daarom werd er in 1899 voor het eerst het water gebotteld. Vandaag is het water in meer dan honderd landen synoniem voor lekker eten, gezellig samen tafelen, Italiaanse finesse en het goede leven.

S.Pellegrino lanceerde in 1932 de SanPellegrino Fruit Beverages, limonades op basis van citrusvruchten. Sindsdien bleef het merk trouw aan zijn traditie: elk stukje fruit wordt tot op vandaag nog altijd met de hand geplukt.

www.sanpellegrino.com — www.sanpellegrinofruitbeverages.com