Sabas Joosten wint Nederlandse champagne finale

De Nederlandse finale van de elfde editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, werd gewonnen door Sabas Joosten van het Renaissance Hotel Amsterdam.

Het initiatief van de “Concours européen des Ambassadeurs du Champagne”, dat dertien jaar jaar geleden werd gestart, heeft vooral als doel, door middel van een unieke en originele wedstrijd extra aandacht te besteden aan de wijndocenten en al diegenen die beroepsmatig bijdragen tot de uitbreiding van de kennis over Champagne bij toekomstige sommeliers, docenten en consumenten. De wedstrijd vindt plaats in negen Europese landen die de belangrijkste Europese markten voor de Champagnestreek uitmaken.

Sabas Joosten, sommelier bij restaurant De Librije te Zwolle, nam het in de Nederlandse finale op tegen Eline Groenendijk en Guillaume Coret. Het hoofdthema van de finale 2017 was « Dégorgement en dosering bij het maken van Champagnewijn”

De juryleden van de Nederlandse finale waren : Hinke de Jong, Nederlandse winnares van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs 2015, Frank Jacobs, wijnjournalist, Violaine de Caffarelli, oenologe en communicatie-verantwoordelijke Comité Champagne en Grégoire Van den Ostende, Directeur Champagne-Bureau Benelux

Sabas Joosten zal Nederland vertegenwoordigen op de Europese finale van de wedstrijd, van 6 tot 9 november 2017 in Epernay (Frankrijk).