Samenwerking Radisson hotel groep en Cosmos hotel in Rusland

Radisson Hotel Group en Cosmos Hotel Group (onderdeel van het bedrijf AFK Sistema) hebben een overeenkomst ondertekend waarbij een deel van de hotels van Cosmos Hotel Group zal profiteren van de internationale hotelketen Radisson Hotel Group, met behoud van hun eigen merk en identiteit.

Krachtens de overeenkomst zullen 7 bestaande hotels die momenteel deel uitmaken van de portefeuille van de Cosmos Hotel Group toetreden tot het merk Radisson Individuals. Nog eens 4 hotels zullen in 2025 worden geopend onder deze dubbele merknaam. In de toekomst kan het aantal Cosmos Hotels dat lid wordt van Radisson Individuals nog toenemen. Radisson Individuals biedt onafhankelijke hotels en regionale ketens de mogelijkheid om deel uit te maken van het wereldwijde Radisson Hotel Group platform, en te profiteren van het wereldwijde bereik van de groep, met behoud van de vrijheid om hun eigen uniciteit en identiteit te behouden.

Alexandr Shvein, voorzitter van Cosmos Hotel Group: “Samen met Radisson Hotel Group lanceren we een product dat uniek is voor de Russische markt: aan de ene kant is het de ontwikkeling van een binnenlands merk en aan de andere kant de steun van een grote internationale speler. Deze hotels, die deel uitmaken van de overeenkomst, zullen opereren onder het merk Cosmos Hotels en zich aansluiten bij Radisson Individuals. Tegelijkertijd krijgen we met het loyaliteitsprogramma Radisson Rewards een nieuw verkoopkanaal en toegang tot het wereldwijde klantenbestand van Radisson Hotel Group. En natuurlijk zijn we bereid om externe eigenaars die ons overwegen als beheersmaatschappij voor hun hotels, aan te bieden om hen niet alleen te verbinden met het merk Cosmos, maar ook met Radisson Individuals. Wij zien deze “symbiose” tussen Cosmos HG en Radisson Hotel Group als een heroverweging van onze benadering van de ontwikkeling van de gastvrijheidssector in Rusland”.

Elie Younes, Global Chief Development Officer Radisson Hotel Group: “We zijn verheugd om onze samenwerking met Cosmos Hotel Group uit te breiden en de eerste Radisson Individuals branded hotels in een reeks Russische regio’s aan ons portfolio toe te voegen. Deze mijlpaal versterkt de positie van Radisson Hotel Group als de toonaangevende internationale operator in Rusland met een portfolio van 47 hotels en 12.220 kamers in exploitatie en ontwikkeling. ”