Sauvignon Domaine Guenault

De familie Bougrier presenteert met fierheid de Abbesse Royale 2016, gouden medaille bij de World Sauvignon 2017 competitie en trofee openbaringswijn en de Touraine Sauvignon Domaine Guenault 2016. De Sauvignon bekleedt een speciale plaats in de familie Bougrier, één van de laatste familiehuizen en wijnwinkels uit Loire-vallei, tussen Nantes en Sancerre.

Van bij aanvang van de oogst is het de bedoeling om de kwaliteit van de druiven maximaal te behouden, oogst bij voldoende maturiteit tijdens het ochtendgloren, bescherming tegen oxydatie tijdens het transport en selectie op een loopband bij aankomst in de chai. Lichte persing van de druiven en afkoeling van de sappen, gevolgd door een lichte debourbage bij de alcoholische fermentatie uitgevoerd bij gecontroleerde temperatuur om geolied fermentatieproces mogelijk te maken en de inwerking van de gist te vergemakkelijken. Bijna alle wijnen worden gedurende een zestal maanden op fijne lies bewaard zodat de eerste botteling kan plaatsvinden eind maart, begin april.

De druiven worden uit verschillende percelen van de Loire-vallei aangevoerd, de Sauvignon-druivensoort vormt een kruispunt van een oceaan- en continentaal klimaat, met een lapwerk van kleinere terroirs, hoofdzakelijk op een ondergrond van kleissiliceus en zandig.

Het Domaine Touraine Sauvignon Guenault ligt aan de basis van de wijnexploitatie van de familie Bougrier, exploitatie die teruggaat tot 1885.

Touraine Sauvignon Domaine Guenault 2016 is net als de Abbesse Royale 2016 een pareltje van dit domein.

Deze Sauvignon zorgt in de neus voor geconcentreerde en elegante noten van rijp fruit en citrusvruchten, met in de mond de typische hints van een witte sauvignon, een subtiele verwijzing naar hooi en leuke smaken van zwarte bessen.

Het is een mooie aperitiefwijn die ook past bij charcuterie, zeevruchten, diverse visbereidingen en geitenkazen.

Een kwalitatieve wijn die men weervindt in grote huizen zoals de Méridiens Hotels in Nice en Monaco, Hotel des Bains de Mer Monaco, The Hotel in Brussel (evenals vele andere vestigingen in België via Dewit Wines distributeur), de Wine Society in Engeland, Total Wine & United …Richtprijs in België 9.15€.