Sofitel wine days 2017

EEN UNIEKE ERVARING VOOR ALLE LIEFHEBBERS VAN GOEDE WIJNEN

 

Sofitel, het merk dat de Franse elegantie vertegenwoordigt binnen de groep AccorHotels, pakt uit met editie 2017 van de ‘Sofitel Wine Days’. Dit internationale programma vindt plaats van 21 september tot 31 oktober 2017 en biedt de hotelgasten de kans om hun kennis van de wijncultuur te verbreden dankzij een ontdekkingstocht doorheen de wijnwereld in alle vestigingen van het merk. Meester-sommeliers nemen de gasten mee op een onverwachte reis en laten hen kennismaken met nieuwe smaken en soms nauwelijks bekende exotische wijnen. Met dit initiatief brengen de 120 hotels in de keten hulde aan de wijn en aan de Franse levenskunst.

De wine days, een prestigieus gebeuren dat de wijnexpertise van Sofitel in de kijker zet. In Frankrijk staan de maanden september en oktober traditioneel in het teken van de wijnoogst. Voor Sofitel was het dan ook een logische keuze om de ‘Wine Days’ in deze periode te laten plaatsvinden, dit jaar van 21 september tot 31 oktober. De Wine Days bieden een unieke wijnervaring en een ideaal kader om kennis te maken met de grote savoir-faire van het merk Sofitel.

Met 50 jaar ervaring beschikt Sofitel over heel wat expertise, dankzij de meester-sommeliers op wie het merk kan rekenen. Speciaal voor de Wine Days, die plaats vinden in alle Sofitel-vestigingen ter wereld, wordt een bijzondere selectie uitzonderlijke wijnen geschonken. Het evenement zal niet alleen liefhebbers van grand cru’s in vervoering brengen, maar evengoed beginnende wijndrinkers die nieuwsgierig zijn om zich in de wondere wereld van de oenologie te verdiepen.

Een wereldreis langs bijzondere wijnen:

In Frankrijk geldt wijn als een instituut met internationale faam, een product dat zijn unieke kenmerken te danken heeft aan de rijkdom van de wijngebieden en de diversiteit van de assemblages. Europa mag dan prat gaan op een groot aantal druivensoorten, andere regio’s in de wereld doen niet onder. Vanuit dat perspectief wil Sofitel zijn gasten dit jaar de kans geven om hun wijnhorizon verder te verruimen. De sommeliers selecteerden een waaier aan internationale wijnen en zullen hun gasten met de specifieke smaakkenmerken van elke soort laten kennismaken. Australië, Argentinië, Portugal of Nieuw-Zeeland: de plaats van oorsprong vormt tevens het vertrekpunt van een reis voor de zintuigen.

In de hotels worden tal van proeverijen, activiteiten rond wereldwijnen, kennismakingen en ontmoetingen met plaatselijke deskundigen georganiseerd. De gasten zullen naargelang hun bestemming heerlijke wijncocktails kunnen proeven, aan klassieke of blinde proeverijen kunnen deelnemen of wijnveilingen kunnen bezoeken. Ook tijdens de diners en brunches staat wijn volop in de schijnwerpers, dankzij gastronomische menu’s die speciaal voor de Sofitel Wine Days in het leven werden geroepen.

SOFITEL LUXEMBOURG GRAND DUCAL

Op 21 september biedt Sofitel Luxembourg Grand Ducal zijn klanten in Bar L’Observatoire een cocktail op basis van wijn aan. Op 28 september worden de gasten bij aankomst verwelkomd met een glas wijn dat hen nieuwe druivensoorten zal laten ontdekken. Op 12 oktober kan men tijdens een blinde proeverij in Bar L’Observatoire kennismaken met atypische wijnen. Op 19 oktober kan elke klant tijdens een ludieke activiteit te weten komen wat zijn eigen smaken en voorkeuren zijn. Op 25 oktober, ten slotte, wordt tijdens een avondlijk aperitief bijzondere aandacht besteed aan de wijnen van het Domein Torres.

SOFITEL LUXEMBOURG EUROPE

De Wine Days gaan op 21 september van start met een afterworkfeestje in Bar SixtyFour en in het Atrium, met als thema Fashionista with Champagne. In samenwerking met Perrier-Jouët worden de deelnemers uitgenodigd om hun foto’s en filmpjes van die avond te delen op de sociale netwerken, waardoor ze kans maken op heel wat prijzen. Op 12 oktober is er het met jazz opgeluisterde ‘Cheese & Wine’, in samenwerking met huis ‘Mons’ en ‘Bernard Massard’. Op 17 oktober is er een exclusief diner met de keldermeester van Bernard Massart, en van 2 tot 22 oktober prijkt op het programma een heuse Wine Challenge met een diner vol unieke ervaringen.

SOFITEL BRUSSELS LE LOUISE

Een uitzonderlijke avond in samenwerking met Caudalie. Op donderdag 5 oktober is er een exclusieve avond voor een beperkte groep deelnemers, in een hartelijke en ontspannen sfeer. Na een aantal schoonheidssessies kan men er genieten van een cocktailparty met proeverij van grand cru’s. Tijdens vijf beautyworkshops kunnen de gasten kennismaken met de producten van Caudalie, op basis van vinotherapie. Bovendien worden de gasten diezelfde avond drie geselecteerde wijnen in glazen buisjes aangeboden: een innovatieve technologie, bedoeld om de aroma’s beter te bewaren. Op 16 oktober vanaf 17.00 uur wordt in de Crystal Lounge een wedstrijd cocktails mixen gehouden.

SOFITEL BRUSSELS EUROPE

Van 21 september tot 31 oktober staat wijn centraal in elke smaakuitwisseling. De cocktails ‘Gold Label’ en ‘Divino’, die speciaal voor de gelegenheid werden gecreëerd op basis van schuim wijn en witte wijn, zullen worden aangeboden voor de prijs van 16 euro. In het restaurant BE Café Marché Jourdan zal men elke dag terecht kunnen voor een ‘Wine & Cheese plate’, met drie Franse kazen en drie bijpassende wijnen (30 euro). Op 17 oktober is er een kennismaking met Poolse wijnen in het kader van de tentoonstelling van Michal Bajsarowicz. Tot slot kan men tijdens de Wine Days in restaurant BE Café Marché Jourdan ook terecht voor een speciaal wijnmenu (45 euro).

SOFITEL LEGEND THE GRAND AMSTERDAM

Proeverij van de ‘Royale Grape-cocktail’ op basis van vermout, vergezeld van hapje (17,5 euro). Op zondag 15 oktober presenteert sommelier Lotte Wolf een proeverij van vier witte en vier rode wijnen uit de Oude Wereld en de Nieuwe Wereld, met als extra feestelijke toets een glas bubbles met hapje (55 euro). Op zondag 5 november is er een proeverij van wijnen in Riedel-wijnglazen verzorgt door Laetitia Riedel, om het belang van het glas en de invloed ervan op de smaak van de wijn beter te begrijpen. De proeverij wordt gevolgd door een tweegangenlunch.

INK HOTEL AMSTERDAM -MGALLERY BY SOFITEL

Op 28 september, exclusief in het kader van de Sofitel Wine Days, vindt Thirstdays wederom plaats – dit keer in het teken van cocktails gebaseerd op wijn. Vervolgens biedt op 8 oktober de maandelijkse Bottomless Brunch een combinatie van smaakvolle gerechten die hulde brengen aan wijnen … en druiven (29 euro)! En tijdens de hele periode van de Sofitel Wine Days staan druiven in de spotlights dankzij de wekelijkse ‘Tuesday Juice Day’, waarbij verschillende druivensappen uit te proberen zijn.