Save the date: eat!Brussels, drink! Bordeaux van 7 tot 10 september 2017

Het culinaire festival Eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX is dit jaar al aan zijn zesde editie toe. Op 7, 8, 9 en 10 september staan de grote namen uit de Brusselse gastronomie en de heerlijke wijnen uit de streek van Bordeaux in de kijker.

Elke dag laten verschillende Brusselse chef-koks het publiek kennismaken met een typisch gerecht van hun restaurant. Een streling voor oog en smaakpapillen in het bijzondere decor van het Warandepark.

Voor de zesde editie van eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX nodigt visit.brussels opnieuw de beste Brusselse chef-koks uit om aan de slag te gaan in de pop-up-keukens in het Warandepark. Ieder van hen zal een eigen “signature dish” klaarmaken. Dankzij de waaier aan chefs en gerechten vindt iedereen er wel iets van zijn gading.

De bordeauxwijnen zijn voor het vierde jaar op rij de toonaangevende partners tijdens deze culinaire ervaring. Meer dan vijftig wijnbouwers en handelaars stellen er hun wijnen voor, die de smaken van de gerechten nog beter doen uitkomen.

De Ecole du Vin de Bordeaux zal eveneens aanwezig zijn. De wijnschool biedt gratis workshops aan, waarbij beginners de geheimen van bordeauxwijnen leren kennen en ingewijden hun kennis kunnen aanscherpen.

Nieuw in 2017:

• Verschillende Brusselse chef-koks zullen de eer van hun restaurant verdedigen en laten een frisse wind door het gastronomische aanbod waaien.

• De opstelling van het evenement wordt volledig herzien en er komt een centraal “plein” dat moet zorgen voor een unieke ervaring.

• Dit jaar doen de eat! Awards hun intrede. Ze belonen de chefs die het meest succes hadden tijdens het evenement.