Sir Kwinten ontvangt topwijnmakers uit Italië

Op vrijdag 18 maart 2016 ontvangt restaurant Sir Kwinten in Lennik de wijnbouwers van de Italiaanse topdomeinen Castello di Monsanto (Toscane), Gulfi (Sicilië) en Piero Busso (Piemonte). Het gebeurt maar heel zelden dat men deze topwijnmakers in ons land kan ontmoeten. Naar aanleiding van hun komst zal chef Glenn Verhasselt, die al tweemaal finalist werd van de meesterschapswedstrijd “Eerste Kok van België, een indrukwekkend vijfgangendiner bereiden. De wijnen bij dit wijnmakersdiner werden geselecteerd door sommelier Yanick Dehandschutter en wijninvoerder Stappato.

Glenn Verhasselt, de chef-kok van restaurant Sir Kwinten, studeerde af aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde, en werkte eerder als souschef van ’t Stoveke in Strombeek-Bever. In 2011 won hij de eerste editie van de Junior Kokwedstrijd van Ring TV. Zowel in 2013 als in 2015 kaapte hij het zilver weg tijdens de finale van ‘Eerste Kok van België’, de prestigieuze meesterschapswedstrijd georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné.

Jong Keukengeweld : Glenn is ook één van de jonge topchefs die in september van vorig jaar geselecteerd werden in het kader van Jong Keukengeweld, de actie die Vlaanderen in binnen- en buitenland als gastronomische topbestemming op de kaart moeten zetten.  Yanick Dehandschutter werd ‘Eerste Sommelier van België 2012’. In 2013 won hij ook de meesterschapswedstrijd ‘Beste Sommelier van België’, georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde. In 2015 werd Yanick verkozen tot ‘Sommelier of the Year’. Daarmee heeft hij alle belangrijke Belgische sommelierwedstrijden op zijn naam staan.

Restaurant Sir Kwinten is gelegen aan de Markt te Lennik. Het wijnrestaurant werd opgericht door Yanicks ouders, Frank Dehandschutter en Karine Limbourg. Sinds 2009 hebben Yanick en zijn broer Sam de dagelijkse leiding van Sir Kwinten. In 2013 kreeg het Lennikse restaurant voor het eerst een plaats in de gastronomische gids Bib Gourmand van Michelin. Sedert 2014 scoort Sir Kwinten in de culinaire gids Gault&Millau 14 op 20. www.sirkwinten.be www.stappato.be

WIJNMAKERSDINER

Praktisch: Vrijdag 18 maart  2016 om 19u00 – Restaurant Sir Kwinten, Markt 9, 1750 Lennik – Voor meer inlichtingen en informatie, zie www.sirkwinten.be