Cru Bourgeois 2013 – Pauillac – Château Fonbadet

Domein van 20 ha eigendom van Pascale Peyronne op ondergrond van graves met behoorlijk diepe residuen uit de Garonne in diepere ondergrond, aangeplant tot 10000 ranken per hectare met gemiddelde ouderdom van minstens 50 jaar. In de wijngaarden vinden we 60% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 15% Cabernet Franc en 5% Petit Verdot en Malbec.

Het millésime 2013 kreeg een assemblage van 65% Cabernet Sauvignon en 35 % Merlot. De druiven werden manueel geoogst met handmatige selectie van de trossen of triltafel en gaven een gemiddelde opbrengst van 40hl/ha. De vinificatie gebeurde in thermo gereguleerde betonnen cuves waarna de eindrijping plaatsvond op eiken vaten gedurende 14 maand, 50% van de vaten bestaat uit nieuwe eik. Productie van 25.000 flessen, in België verdeeld door Voeding Lesage.

In het glas een mooie robijnrode kleur met leuke fruitige aroma’s in de neus. In de mond een soepele volronde wijn met delicate aroma’s en subtiele toetsen van hout. Zeer fijne eindtoetsen. www.chateaufonbadet.com