Sombere weersvoorspelingen

SOMBERE WEERSVOORSPELLINGEN EN VAKANTIEGELD STIMULEREN BOEKINGEN VOOR JUNI

 

Het vakantiegeld, dat de meeste Belgen eind mei ontvangen, is voor veel gezinnen een aanzienlijk bedrag. Volgens een TUI enquête via sociale netwerken onder meer dan 2.300 Belgen, antwoordt de meerderheid van de respondenten dat het vakantiegeld dit jaar aan een reis wordt uitgegeven. TUI ziet sinds enkele dagen dan ook een mooie stijging van het aantal aanvragen en boekingen, zowel voor het hoogseizoen als voor een vertrek in de komende dagen of weken. Meer dan andere jaren reizen volwassenen dit jaar in juni, gedreven door de aanhoudende sombere weersvoorspellingen in België, de laagseizoenprijs en de last minutes.

TUI, de grootste touroperator van het land, heeft een enquête gehouden onder meer dan 2.300 Belgen op sociale netwerken. Uit de resultaten blijkt dat 63% van de ondervraagden van plan is om met hun vakantiegeld een reis te boeken. Nog eens 15% zet het geld opzij om te sparen. Verder weet 7% nog niet hoe ze het zullen besteden en zegt 15% gewoon geen vakantiegeld te zullen ontvangen. Dat bijna twee op drie Belgen hun vakantiegeld aan reizen willen spenderen is dit jaar nog meer uitgesproken dan anders. Het onstabiele weer van de voorbije maanden en de sombere vooruitzichten doen immers steeds meer mensen snakken naar de zon en de warmte. De kortingen tot €500 per persoon en de hoge temperaturen op veel zuidelijke bestemmingen garanderen een succesvolle last minute verkoop voor afreizen in de maand juni. Vandaag noteert TUI al 7% meer afreizen voor juni dan vorig jaar.

TUI kende een uitstekend vroegboekseizoen (van november 2023 tot februari 2024) waarin de reizigers massaal profiteerden van de kortingen en voordelen, eigen aan vroegboeken. En zoals elk jaar zijn er bestemmingen die voor juni al bijna volgeboekt zijn en andere met meer beschikbaarheid. Net op deze bestemmingen lopen voor de komende weken de interessantste last minutes.

Populairste bestemmingen in juni (minste beschikbaarheid op TUI fly vluchten) en hun gemiddelde temperatuur: 1. Madeira (Portugal): gemiddeld 24°; 2.  Gran Canaria (Spanje): gemiddeld 25°; 3.  Djerba (Tunesië): gemiddeld 27°; 4.  Zakynthos (Griekenland): gemiddeld 28°; 5. Boa Vista (Kaapverdië): gemiddeld 28°.

Meer beschikbaarheid en mooie last minute kortingen voor afreis in juni: 1.            Kusadasi (Turkije): gemiddeld 28°; 2. Hurghada (Egypte): gemiddeld 29°; 3.  Kreta (Griekenland): gemiddeld 29°; 4.  Sicilië (Italië): gemiddeld 26°; 5. Mallorca (Spanje): gemiddeld 26°.