‘Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles’ België, topproducent van Sterkedrank!

De resultaten van de « Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles » die doorging in Mexico, te Tequila City, op 24, 25 en 26 augustus 2016 werden zopas bekend gemaakt. Drie soorten medailles werden toegekend : Grote Gouden Medailles, Gouden Medailles en Zilveren Medailles.

België bevestigt andermaal zijn reputatie als uitmuntende producent van spirits. Het behaalde een Grote Gouden Medaille met de Cockney’s Gin en een Zilver Medaille voor Ground Control Silver, beide in de sterk vertegenwoordigde categorie van de gins. Er waren ook 2 Gouden Medailles weggelegd voor de whisky Stokerij De Molenberg 2nd Anniversary Edition – Fado Vivo en de likeur Saint Nicolas.

De interesse van de Belgen voor gin is al lang overduidelijk en de vernieuwing van de gin-industrie zorgt voor een boost van energie. Deze vernieuwingen hebben de consumptie fel aangewakkerd. De kwaliteit van de Belgische productie werd op de Concours andermaal duidelijk aangetoond. Binnen de categorie ‘Gin’ was er trouwens veel concurrentie.

Dit jaar werden 1150 sterke dranken (afkomstig van 48 producerende landen) inschreven en toevertrouwd aan een selectieve jury met daarbij de beste proevers uit de hele wereld : 74 proevers van sterkedrank uit 23 verschillende landen. Deze diversiteit aan producten en proeversprofielen is precies de sterkte van deze competitie die een echt « wereldkampioenschap » is geworden van de sterkedrank.

De volgende editie van de ‘Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles’ zal plaatsvinden eind augustus 2017 in Chili in de regio Coquinho, iconische hoofdstad van de Piscoproductie in de Elqui-vallei.