Taittinger: ‘Nippen van een meesterwerk’

Voor zijn cuvée Millésimée 2008 verwent Taittinger ons met een door Sebastiao Salgado gesigneerde fles in beperkte oplage.

Door zijn samenwerking met de Braziliaanse fotograaf verenigt Taittinger de elegantie van Salgado’s werk met die van zijn eigen cuvée. Uit de beelden van 32 reizen werd het cliché van het drinkende luipaard in de vallei van de Barab River in Namibië geselecteerd om de wilde en delicate identiteit van die cuvée voor te stellen.

Dankzij het mooie, frisse en droge weer in 2008 was de oogst van dat seizoen mooi en gezond. De wijnen van dat seizoen worden gekenmerkt door een bijzondere levendigheid en frisheid. De eerder levendige en fijne Chardonnay geeft mineralen af terwijl de Pinot Noir gekarakteriseerd wordt door een fruitig aroma en een sterke afdronk.

Deze millésime is een subtiele mengeling van 50% Chardonnay van de ‘Grand Cru’ uit de Côte des Blancs en 50% Pinot Noir uit het Gebergte van Reims en het begin van de Marnevallei. Dat maakt hem ideaal als aperitief en bij vis in sausgerechten of kreeft thermidor.

Verkrijgbaar bij de betere keldermeester – tussen € 120 en € 130 – Verdeler Benelux:  V.A.S.C.O Group Ternat