Standard Luik wint goud op 4de editie van Juliper Draught League

Jaarlijkse tapcompetitie met barmannen en -vrouwen van 11 eersteklassers dit jaar in trainingscentrum van de Rode Duivels. Op donderdag 28 juli 2016 vond de finale van de Jupiler Draught League plaats in het trainingscentrum van de Rode Duivels in Tubeke. Maar liefst 11 eersteklassers waagden zich aan een deelname in deze competitie. De ploegen kozen hun twee beste barmannen of -vrouwen om de ploeg te vertegenwoordigen en na meerdere proeven werd Standard Luik verkozen tot best tappende voetbalploeg van het jaar.

Goed geschonken, graag gedronken: Het trainingscentrum van de Rode Duivels in Tubeke werd omgetoverd tot de setting voor de vierde editie van de Jupiler Draught League. Omdat Jupiler wil dat zijn consumenten altijd en overal van een kwaliteitsvol, fris biertje kunnen genieten, is het van groot belang dat deze op een correcte manier worden geschonken. Ook in een voetbalstadium. Tijdens de Jupiler Draught League namen de barmannen en –vrouwen van de 11 Jupiler-clubs uit de eerste klasse het tegen elkaar op en gaven ze het beste van zichzelf.

Meer dan zomaar een pint: In de finale van de Jupiler Draught League werden door elke deelnemer 2 biertjes zorgvuldig in een glas en daarna in een beker getapt. Een 5-koppige jury, bestaande uit 5 medewerkers van AB InBev met verfijnde kennis over de kwaliteit en het serveren van bier, riep uiteindelijk Standard Luik uit tot winnaar van het evenement. Standard Luik behaalde de eerste plaats voor het tappen in bekers, de tweede voor het tappen in glazen. De wisselbeker werd overhandigd door Anneleen Beda, barvrouw bij Sporting Lokeren, die dit ook nog eens officieel zal doen tijdens de aftrap van de Jupiler Pro League wedstrijd Standard Luik-Sporting Lokeren in Sclessin. Ook de andere barmannen en –vrouwen die strandden in de top 3 mochten een prijs in ontvangst nemen.

Drinken in stijl: “Genieten van een kwaliteitsvol biertje gaat gepaard met verantwoord consumeren en serveren”, aldus Stijn De Beer, Sales Director On-Trade Belgium bij AB InBev. “Daarom onderwerpen we de deelnemers van de Jupiler Draught League ook aan een online training, waarbij ze concrete en praktische tips krijgen, ook rond verantwoord alcoholgebruik.” Deze opleiding is bovendien vrij online beschikbaar op http://training.horecasupport.be/be/?lang=nl.