Suzy Cook – Ohain

Een luchtige en lichte exploitatie met grote vensterpartijen die uitzicht geven op het terras en de tuin. Modernisme met een vleugje Californische inspiratie en een lichte, gezonde keuken met het label ’home made’.

Nadat ze eerder reeds in diverse horecazaken actief waren beslisten Suzy en Christophe om in het Brabantse Ohain, op een boogscheut van Waterloo en met de Brusselse periferie binnen handbereik, een nieuwe zaak op te zetten met ruime aandacht voor hedendaagse en duurzame producten. Kraaknette en frisse tafels met banketten langsheen de muren en een decor boordevol spiegels.

Suzy Cook is een exploitatie country style waar de gasten van ’s ochtends vroeg terecht kunnen voor een ontbijt. Een exploitatie die een mix vormt tussen take away en degustatie ter plekke. Een exploitatie die ruimte biedt voor een gezellige babbel bij een tas koffie met knapperige verse gebakjes, vers geperst fruitsap of een exotische thee, maar waar de gasten evengoed rustig in een totaal ontspannen sfeer kunnen lunchen, maar ’s avonds gesloten is. De inrichting is van de hand van interieurarchitecte Peggy Bauwens met zachte pasteltinten en mooi esthetisch meubilair. Met een aantal ingrijpende renovaties wist ze het bestaande gebouw om te toveren tot een functionele en efficiënte exploitatie. De eigele muurtinten vloeien over in lichte houttoetsen met iets donkerdere vloer met grote ramen zodat een rustbrengend decor openspat.

Op de kaart een ruim aanbod van salades, biogroenten, soep, wokgerechten, pasta’s en croques naast een huisselectie van hamburgers en brochettes. Behoudens het vlees en gevogelte uitgesproken natuurlijke bioproducten. Dagsuggesties vinden de gasten op de muurspiegels waarop eveneens allerlei nieuwsjes wereldkundig worden gemaakt. De mooie evenwichtige structuur, een verantwoorde en doelbewuste productkeuze creëren voor iedereen een oase, de tuin van Eden zonder gluten en lactose maar met een gezonde voeding en toch lekkere smaakpaletten.

Bovendien bestaat de mogelijkheid om van al dit lekkers ook thuis te genieten. Suzy Cook biedt naast de restaurantformule evenzeer een take way concept.

Het restaurant beschikt eveneens over een leuk terras waar men alle bereidingen kan degusteren. Blikvangers hierbij zijn ontegensprekelijk het bio-ontbijt met bio fruitsap en bio brood over een aantal salades, wokgroenten of een portie quinoa. Vleesbrood, stoemp of hamburgers van Wagyu-rund, pasta’s of Thaise soepen zijn slechts enkele van de vele suggesties.

Wij genoten bij onze degustatie van een selectie bioproducten boordevol smaak en karakter met een leuke, pittige en dampende Thaise soep met scampi’s als uitschieters.

Suzy Cook – Chaussée de Louvain 414 – 1380 Ohain

Tel 02-351 41 01 –www.syzucook.be

Dagelijks open van 8 tot 17 uur, gesloten op zaterdag, zodnag en feestdagen

Jaarlijks verlof van 20 juli tot 14 augustus 2015

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

lichte en luchtige inrichting

attente bediening

mooi assortiment smaakvolle bio-bereidingen