La Soeur du Patron – Ukkel

Restaurant La Soeur du Patron is sinds ruim 20 jaar een vaste waarde in Oudergem maar initiatiefnemer Carl Dos Santos startte 5 jaar terug met een tweede gelijknamig insigne in Ukkel. Met succes trouwens waarbij de naamgeving terugvalt op zijn zus Vanessa die indertijd de renovatiewerken van dichtbij opvolgde.

Met de vijfde verjaardag, zijn eerste lustrum in Ukkel, wil de chef de moeilijke combinatie van vis en vlees perfectioneren en nog meer diepgang geven. Een casquinha de Siri wordt gecombineerd met bruisende Braziliaanse creaties die teruggrijpen naar zijn Portugese roots, maar evenzeer met pittige en levendige Italiaanse bereidingen die zijn liefde voor de mediterrane keuken symboliseren.

De roots van Carlos gaan terug naar zijn Portugese vader en Braziliaanse grootmoeder enerzijds en anderzijds naar zijn Deense moeder met uitgesproken Scandinavische voorouders. Hij behaalde zijn diploma aan de hotelschool in Waver en ging vervolgens in meerdere gerenommeerde huizen zoals Crabe Fantôme, Caraquin du Lac, L’Orangeraie, Trefle à Qautre en Repos du Montagne aan de slag vooraleer hij zijn eigen vleugels uitsloeg.  Wanneer hij in Oudergem een passend pand ontdekt, stelt hij vast dat hier ingrijpende renovatiewerken nodig zijn. Zelf nog aan de slag, promoveert hij zijn zus Vanessa tot werfopzichter en aanspreekpunt voor de exploitatie in Oudergem. Als eerbetoon betitelt hij zijn exploitatie ‘ La Soeur du Patron’.

Bij de uitbouw van zijn keuken kiest onze routinier voor een ruime keuze aan ingrediënten. Hij had immers vastgesteld dat in de restaurant waar bij werkzaam was, maar ook bij familiefeesten, steeds problemen opdoken. Ofwel was de keuken té klassiek voor bepaalde disgenoten, ofwel té exotisch of was het aanbod vis en/of vlees onvoldoende waardoor binnen het gezelschap steeds enige onvrede werd teruggevonden. Deze problemen oplossen via een eclectische keuken is evenwel geen makkie en toch slaagt La Soeur du Patron erin om een mooi assortiment gerechten aan te bieden. Variërend van garnaalkroketten over Braziliaanse specialiteiten tot ruim aanbod van carpaccio en salades. Tot de traditionele voltreffers behoren de Casquinha de Siri, een lekkere gratin van krab vergezeld van een caipirinha, een Italiaans getinte Spirelli van rund met tartufata, pijnboompitten, appel in de oven en gekrashte peper, een Japanse zalmsashimi met wakame, sojasaus en gember of een klassieke Franse onglet van rund met sjalot. Een aanbod dat zowel in Oudergem als in Ukkel wordt geserveerd. Ook de wijnkaart volgt deze opties waardoor de klant zowel in Franse, Portugese, Australische als Nieuw Zeelandse variëteiten kan grasduinen.

In een aangenaam en gezellig decor kan men in Ukkel de diverse specialiteiten degusteren. Het interieur in Ukkel wordt tevens opgevrolijkt door heel wat smeedwerk speciaal voor het restaurant aangemaakt. Anderzijds is ook de bar-lounge onder vast tentzeil met uitzicht op de tuin een sterk aantrekkingspunt temeer daar deze ruimte voorzien van verwarmistoestellen, ook als rookruime werd uitgerust.

Prijs-kwaliteit is eveneens een sterk punt van La Soeur du Patron. Een 3-gangen lunch wordt aan €17 aangeboden, het maandmenu aan €28, en zijn er voor groepen menusuggesties aan €325 en€36.5 met meerdere keuzemogelijkheden, menu’s die door een wijnforfait kunnen worden aangevuld. Hier heeft de klant een keuze uit Franse wijnen €12, Chileense wijnen €14 of Australische wijnen €16, een niet –alcoholisch forfait is beschikbaar aan €9.

Als voorgerecht kozen we tijdens onze proeverij voor een rundcarpaccio en asperges op z’n Italiaans met Serranoham, het hoofdgerecht werd een filet pur en een gegrilde entrecote. De carpaccio werd opgevrolijkt met ene leuk garnituur, was flinterdun met leuke toetsen van balsamico, heerlijk en pittig. Pittigheid evenzeer bij onze asperges, enerzijds door de balsamico en anderzijds door de pijnboompitten, zij kregen bovendien het gezelschap van leuke tartaar van tomaat.

De rundsfilet bereidt volgens de geheimen van de chef bleef mooi rosé en kreeg een heerlijk roomsausje mee van grof gehakte peper ondersteund door een forse portie roquefortkaas. Onze perfect gegrilde Argentijnse entrecôte bleef eveneens mooi rosé met een leuk knapperig korstje, zeer mals en fijn vlees, een gerecht dat een mooie sla en handgesneden frietjes als garnituur meekreeg. Een mooi smaakpalet van dagverse ingrediënten met enkele subtiele accenten en zonder al te veel saus.

 

La Soeur du Patron – J&P Carsoellaan 5 – 1180 Ukkel

Tel 02 – 374 08 80 – www.lasoeurdupatronuccle.be

Gesloten op zaterdagmiddag en zondag

 

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

voortreffelijke gerechten

kwalitatieve producten

mooie grillades

kaart getooid met familiale jeugdfoto’s

Delta:             bakstenen muren

gezellige plek

goede brasseriekeuken

exotische schotels