Tang Dynasty – Kantonees gastronomisch restaurant

Tangla Hotel Brussels is een eerbetoon aan Chinese gastvrijheid, luxe en verfijning en een ode aan de unieke charme die de Aziatische cultuur te bieden heeft. De restaurants en lounges creëren een eigen unieke sfeer en beleving.

TLounge – Lounge & Bar: De overgang van gepolijste marmeren vloeren tot levendige tapijten leidt naar een sfeervolle beleving van de tradities van het Chinese theehuis. TLounge omarmt deze tradities door het inbrengen van een verzameling van ervaringen uit de theecultuur in één ruimte.

Een centrale bar met opvallende verlengde toog wordt overspoeld met natuurlijk daglicht dat vanuit het glazen dak valt op kleurrijke tapijten geïnspireerd door theeplantages uit het Chinese landschap. Een verscheidenheid aan traditionele en hedendaagse Chinese thee-accessoires wordt tentoongesteld in de hele ruimte met als pronkstuk een enorm grote theepot.

TLounge verrast en boeit met haar exclusieve concept binnen de drankcultuur. Zoals de grote klassiekers is de bar gespecialiseerd in de allerbeste whisky, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, en een grote selectie van Newby-theesoorten. Newby Teas biedt momenteel meer dan 40 varianten, die aantonen hoe vol van karakter thee kan zijn. Zo zijn er een aantal infusies of kruidentheeën die natuurlijke, verse ingrediënten gebruiken om smaaksensaties te creëren. Met de beste zwarte, groene, oolong en witte thee afkomstig uit India, Kenia, Sri Lanka, China en Taiwan, is er altijd een nieuwe aanbevolen combinatie om te proeven. Newby-producten hebben meer dan 120 internationale onderscheidingen behaald, waaronder prijzen van de North American Tea Championship en de Pentawards, die het beste verpakkingsdesign ter wereld erkennen.

Tang Dynasty – Kantonees Gastronomisch Restaurant

Nabijgelegen oude, traditionele Chinese huizen worden met een modern oog hervormd om de ideale sfeer te creëren voor het Kantonees gastronomisch restaurant Tang Dynasty. Donkere houten vloeren en verlaagde plafonds zetten de toon. Weelderige zijden wandbekleding in oranjetinten siert de muren en het Chinese schrijnwerk werd tot in de details bewerkt. Ritme ontstaat in het restaurant door een reeks schermen gemaakt van zwart metaal en ingelegd glas, als eerbetoon aan de Chinese decoratieve meubels. Tapijtontwerpen die vorstelijkheid en kracht symboliseren zijn geweven met de karakteristieke kenmerken van gestileerde draken, een legendarisch wezen.

Vijf privé zaaltjes bevinden zich bij de ingang en stemmen in met de Chinese traditie van privacy en prestige. De grootste privézaal is uitgerust met een keizerstafel waaraan tot 20 personen kunnen plaatsnemen.

Tang Dynasty is het eerste Kantonees gastronomisch restaurant in België met een klassieke Kantonese keuken, waar gewerkt wordt met de meest verse ingrediënten en rechtstreeks uit China afkomstige kruiden en specerijen. Het restaurant is voorzien van speciaal ontworpen keukens voor de 4 chef-koks, elk gespecialiseerd in een bepaalde discipline van de Chinese gastronomische keuken.

De typische gerechten zijn Kung Fu-soep (consommé), roergebakken kreeft met lente-ui, rode uien en sjalotten (winnaar van de “best of the best culinary award” – behaalde goud met onderscheiding van de Hong Kong Tourism Association), roergebakken blokjes van Angus-rund met gedroogde ui en zwarte peper, sint-jakobsschelpen en gestoomde varkensnoedels, gekoelde sago met mango en pomelo. Tang Dynasty wordt ook de plek voor een authentieke Kantonese dimsum-ervaring die gepaard gaat met een uitgebreide selectie aan Chinese thee.

LeCinq – All-Day Dining Restaurant

Het prominente restaurant LeCinq, waar men de hele dag kan eten, omarmt de moderne keuken met dagverse creaties van hoge kwaliteit. LeCinq eigent zich een uniek, sterk ontwikkelde streetfood-sfeer toe en is een “living food”-restaurant. Het benadrukt de heruitvinding van het klassieke buffet en zet de uitstekende resultaten van onze lokale leveranciers in de kijker. Aangezien eten geen grenzen kent, zal LeCinq zijn gasten enthousiast laten kennismaken met uiteenlopende culinaire culturen. Een ware sensatie!

Bij LeCinq is er al een lunch en diner vanaf € 35, en kan men kiezen uit buffetten van salades, soepen, antipasta, thematische en seizoensgebonden suggesties uit de Middellandse Zee, Argentinië, Japan, China, Thailand en de La Boqueria-markt in Barcelona. Desserts, patisserie, fijne kazen evenals digestieven worden gepresenteerd op trolleys en geserveerd aan tafel. Voor sommige vlees-, vis- of groentegerechten op het buffet of à la carte wordt een toeslag aangerekend. LeCinq biedt ook een dagschotel aan.

My Little Basket en andere winkels

Tangla Hotel Brussels introduceert een zeer origineel winkelconcept: My Little Basket. Dit is een hybride winkel die delicatessen presenteert en een belichaming is van het room service-menu. Bij My Little Basket kunnen gasten kopen of bestellen zodat het geserveerd wordt in de privacy van hun kamer. My Little Basket is een satelliet van het restaurant LeCinq, dat gebruikmaakt van dezelfde producenten en hun dagelijks verse en lekkere gerechten. My Little Basket serveert eenvoudige en zelfgemaakte maaltijden, voor ieder wat wils. Het aanbod wijzigt bijna elke dag. De winkel is ingericht met uit hout en stelt de eigenschappen van natuurlijke producten en eenvoud tentoon. Tangla Hotel Brussels heeft eveneens andere winkels zoals Tollet horloges en The Diamond Factory juweliers.