tasTE! Restaurant & bar group: kweekvijver voor talent

Een grote zaak betekent automatisch een groot team in keuken, zaal en bar. Brasserie Appelmans & Absinthbar bleek door de jaren heen een kweekvijver van talent, want zowel in bar als keuken hebben we jonge talenten kunnen opleiden tot de succesvolle chefs, bar-eigenaren of ondernemers van vandaag.

Het menu en de barkaart die speciaal voor de viering van de 20ste verjaardag werden gecreëerd, bevatten dan ook een mooie selectie van gerechten en cocktails van de hand van deze talenten van weleer.

Bartenders:

Wim Deweerdt – Aka mister Absinthbar. Na 15 jaar als barman en manager behind the stick in Absinthbar,  nu General Manager van Appelmans & Absinthbar.

Dieter van Roy : Dieter leerde de tricks of the trade in de Absinthbar en verfijnde zijn cocktailtechnieken by Josephine’s. Nu behoort hij tot de Belgische top en is eigenaar van 3 BelRoy’s cocktailbars en van het jonge Belgische bedrijf dat eigen spirits maakt en een pionier in bottle aged cocktails is.

Randy Boden : Vroeger een  jong talent achter de bar en tegenwoordig een succesvol bar consultant en mede eigenaar van de nagelnieuwe Skybar in  Antwerpen

Dries Botty : Dries startte zijn carrière in de Absinthbar en bleek een echt talent. Hij perfectioneerde zijn cocktailskills daarna bij l’Apereau, the Dirty Rabbit en Belroy’s en schopte het tot de nummer 4 van de wereld in 2017.  Inmiddels is hij verantwoordelijk voor de on-trade business van Bacardi in de Benelux.

Marco Matthieux : Marco is één van de talenten die in de Absinthbar een stuk van zijn vorming meekreeg en die in hoog tempo verder ontwikkelde in Josephine’s en in tal van andere topbars. Wereldkampioen in 2012 en een man die gastvrijheid en humor hoog in het vaandel draagt en zijn cocktails daardoor altijd een extra dimensie meegeeft. Maakt nu furore in Brussel als barconsultant.

Donald Simons : Een vaste waarde in de Absinthbar gedurende 5 jaar. Na The Dirty Rabbit en Black Smoke Antwerpen en Rotterdam maakt hij nu furore in Parijs.

Chefs:

Dave Robberecht: Huidige executive chef van Brasserie Appelmans met een hele sterke restaurant en brasserie achtergrond.  Restaurant Brasserie Greens,  Brasserie Grand Café Leroy, Sir Anthony van Dijck, Restaurant Pomphuis, Domein Park-West, Luc De Laet’s flying chef bij Butcher’s Dining en bij de opening van Maven. Senior sous-chef van Black Smoke.

Marc Gottenbos: Marc ligt aan de basis van Brasserie Appelmans. Als begenadigd Chef-kok heeft hij Brasserie Appelmans kooktechnisch in Antwerpen op de kaart gezet tijdens zijn 5-jarige verblijf. Op dit moment is Marc de Chef van Black Smoke Antwerpen  (13/20 Gault&Millau)

Ron Diephout: Ron was lange tijd de leading Chef-kok van Brasserie Appelmans en gaf de brasserie een totaal eigen gezicht op het gebied van presentatie en samenstelling van de gerechten. Ron was een echte leider. Die leiderscapaciteiten en ondernemingszin hebben hem gebracht tot eigenaar van Katoen: een prachtig modern hotel & brasserie in het Zeeuwse Goes. www.katoengoes.nl

Timon Bluemink: Een van de talentvolle Chef-koks van Appelmans die na een mooie spirituele ervaring in Peru het leven naast zijn carrière is gaan ontdekken. Hij werkt nu als freelance Chefkok-consultant en begeleidt vele topzaken in Nederland.

Vadim Vesters: Vadim speelt al jarenlang een belangrijke rol in de verschillende restaurants van de Taste! groep.  Josephine’s, Appelmans, Summer Josephine’s,  Black Smoke. Inmiddels is hij Algemeen Chef van de Taste! groep en leading chef van Bistro & Bar Monroe  (13/20 Gault&Millau)

Matthias Jacobs: Na Appelmans en Summer Josephine’s gedurende 10 jaar  dé Pitmaster en Chef-kok van Black Smoke. Inmiddels mede-eigenaar van het succesvolle  Restaurant Marché 17 in Turnhout.  (13,5/20 Gault&Millau)

Lander Hanskens Maldonado: Na Appelmans, The Dirty Rabbit en Monroe nu de leading chef van Camionette.  (13/20 Gault&Millau)

De groep ontwikkelde de voorbije 25 jaar evenveel concepten in binnen- en buitenland. Volgende concepten zijn nog steeds actief: de groep: Brasserie Appelmans & Absinthbar sinds 2004; Chilli Club Hamburg sinds 2005; Chilli Club Bremen sinds 2010; Black Smoke Antwerpen sinds 2016; Black Smoke Rotterdam sinds 2019 en Bar & Bistro Monroe  – Gentplaats 1 Antwerpen sinds 2022.

Illustraties kris vlegels & monkeys at midnight