Thailand breidt Sandbox-programma uit

Voor de liefhebbers van het land van de glimlach kon 2022 niet beter starten. Thailand breidt namelijk haar Sandbox-programma uit: volledig gevaccineerde reizigers kunnen genieten van drie nieuwe Thaise bestemmingen zonder verplichte quarantaine. Naast Phuket is het Sandbox-programma nu ook van kracht in: Phang Nga, Krabi, en Surat Thani (alleen Samui, Pha-ngan en Tao). Binnen het Sandbox-programma blijf je gedurende 7 nachten in een van bovenstaande provincies, waar je in tussentijd uiteraard wel vrij mag reizen. Wanneer je na die periode 2 negatieve PCR-testen kan voorleggen, kan je de provincie verlaten en vrij reizen doorheen heel Thailand.

Sinds juli 2021 konden gevaccineerde reizigers naar Phuket via het Sandbox-programma. Dit zonder strenge en langdurige quarantaine. Maar daar werden nu drie nieuwe Thaise hotspots aan toegevoegd: Krabi, Phang Nga en Surat Thani. Reizigers moeten minstens 7 nachten verblijven op één van de vier Sandbox-bestemmingen, vooraleer ze verder reizen naar andere gebieden in Thailand. Kan je niet kiezen waarheen? We helpen je eventjes op weg!

Krabi : Kies je voor het zuidelijke Krabi? Dan kies je misschien wel voor het mooiste stukje Thailand met een onwaarschijnlijk aanbod: van idyllische stranden tot imposante rotspartijen. Je kan je 7 dagen vullen met je voeten in het zand en een cocktail in de hand of kiezen voor een aantal gave activiteiten. Een must do is een tripje met de boot naar het schiereiland Railey waar je de twee prachtigste stranden van de omgeving vindt. Een heerlijke plek om de zonsondergang te bewonderen is de top van de Tiger Cave Tempel. Je wordt er serieus beloond na de pittige klim van 1.237 treden. Mag het nog iets hoger? Trek dan je stevigste wandelschoenen aan en zet koers richting het uitkijkpunt Khao Ngon Nak, waar je machtige foto’s kan schieten.

Phang Nga : Tussen Phuket en Krabi ligt een opmerkelijke inham van zo’n 400 vierkante kilometer die bekend staat als de Baai van Phang Nga. Deze wordt al wel eens beschouwd als het kleine broertje van Phuket en is uitblinker wat betreft natuur. De regio leunt zich perfect voor fietsers, herbergt de Chong Thongfa waterval die het beklimmen waard is evenals Takuapa, het kleine amazonegebied van Thailand waar de mangroves groeien.

Surat Thani : Je kan ook kiezen voor een verblijf in het oosten van Thailand: Surat Thani. Daar kan je met het Sandbox-programma genieten van Samui, Pha-ngan, en Tao. Samui huisvest een heel aantal kokosplantages en is een trekpleister voor beginnende snorkelaars en duikers. Pha-ngan is een stuk rustiger en ongerepter dan Samui, ideaal als je op nood hebt aan luieren in een hangmat. Om de hoek van Samui en Phangan ligt Tao, een eilandje dat lang onbekend bleef bij toeristen maar steeds populairder wordt omwille van haar mooie koraalriffen.

Phuket : En last but not least kan je ook nog steeds naar Phuket, de parel van de Andamanse zee. Met meer dan 20 stranden, kwaliteitsvolle spa’s en tal van luxe resorts verovert Phuket al jaar en dag de harten van vele toeristen. Die laatste kunnen ook een adembenemende kajaktour inplannen, suppen bij zondsondergang of hiken doorheen de tropische jungle.

Praktisch: Om naar een Sandbox-bestemming te reizen, moet je evenwel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je neemt best contact op met de Thaise ambassade: https://www.thaiembassy.be/2021/07/14/sandbox/?lang=en of neem contact op met de Tourism Authority of Thailand met kantoor in Parijs: +33153534700.