The Amsterdam Coffee festival klaar voor zesde editie

» Westergasfabriek, 1 tot en met 3 maart 2019 – » Nieuw: Mindful Coffee Tasting, Roast Masters en The Roaster’s Village

De zesde editie van The Amsterdam Coffee Festival komt eraan. En terwijl de bonen nog roosteren, is het programma van deze celebration of coffee zo goed als gereed. Met de introductie van een nieuwe competitie, een compleet nieuwe manier om koffie te consumeren en enkele terugkerende formules, krijg je de perfecte blend tijdens dit festival geserveerd.

The Amsterdam Coffee Festival is de place to be voor koffieliefhebbers in de breedste zin van het woord: barista’s, professionals, koffiebarfanaten, experts of gewoon de nieuwsgierige koffieproever. Meer dan honderd stands met koffiegerelateerde producten, een food market, dj’s, cocktails met een stevige shot caffeïne en ongelimiteerde proefopportuniteiten: voor ieder wat wils dus!

Nieuw op The Amsterdam Coffee Festival

Mindful Coffee Tasting: Een compleet nieuwe manier om met koffie om te gaan, ontstaan onder invloed van de Mindful Coffee Movement. Deze multi-zintuiglijke en meditatieve coffee tasting ervaring, verandert de manier waarop je koffie consumeert radicaal. De holistische benadering van koffie stimuleert mensen om koffie op een bewustere manier te oogsten, brouwen en consumeren. En ondertussen ook minder te vervuilen en lokale koffieboeren te ondersteunen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Roast Masters: Gloednieuwe competitieformule die dertig van ‘s werelds meest vermaarde koffiebranders uitdaagt in hun vakgebied: de kunst van het branden. Een maand voor het event ontvangen ze 5kg van dezelfde koffiebonen. Daar moeten ze mee aan de slag om een uniek brandprofiel te creëren, dat ze op het festival presenteren.

The Roaster’s Village: Samen met het legendarische Italiaanse La Marzocco, lanceert The Amsterdam Coffee Festival een nieuwigheid in de vorm van The Roaster’s Village. Hier ontdek je de meest innovatieve koffielabels van Nederland.

Terug op The Amsterdam Coffee Festival

Latte Art Live: It’s showtime bij de stand van Alpro en Friesche Vlag. De wereldtop van latte art artiesten komen hier bijeen om hun skills te tonen. Steel met je ogen en leer in enkele hands-on workshops hoe je zelf de perfecte zwaan of rosetta maakt.

The True Artisan Café: Ontmoet de beste barista’s en ambachtelijke branders van Nederland in deze roterende koffiebar. Verschillende onafhankelijke cafés gaan aan de slag met La Marzocco’s Linea Mini espresso machines, om een uniek drankje op basis van koffie te maken. Kijk, keur en feest met de topbarista’s van het land.

Coffee Mixologists: met de koffielikeur Tia Maria, brengen we 2 werelden samen: die van koffie en cocktails. Het wordt de place to be om nieuwe koffiecocktails te ontdekken en ondertussen ook enkele tips & tricks van de meesters te leren.

The Fields: Je hebt koffiecocktails voorbereid zien worden, geproefd van de beste koffiebonen, geleerd hoe je zelf latte art in je kopje koffie tovert en je kocht ook nog een hippe trui in The Shop. Nu is het tijd om je oren te verwennen met enkele dj-sets.

Tussen de tropical sounds en balearic beats door, vind je bij The Fields 2 favoriete zaken: koffiecocktails met gin en party vibes. Op vertoon van het toegangskaartje geeft Tia Maria aan iedereen een mini Espresso Martini.

The LAB: Van demonstraties, workshops tot proeverijen: The LAB draait om innovatie, expertise en grensverleggende talks. Speciaal voor de bezoekers een scala aan interactieve sessies ‘Hoe open ik een gespecialiseerde koffiebar’ tot ‘Zelf thuis koffie brouwen’.

Dutch Barista Championships: Naast de nieuwe Roast Masters heeft The Amsterdam Coffee Festival een sterke traditie in kampioenschappen. De Dutch Barista Championship is ongetwijfeld de meest prestigieuze, maar er zijn ook de Dutch Cup Tasters, Latte Art en Brewers kampioenschappen!

The Coffee Festival

In 2011 in Londen geïntroduceerd en ondertussen breidde The Coffee Festival al uit naar Amsterdam, New York, Los Angeles en Milaan. En de toekomst ziet er rooskleurig uit, want The Coffee Festival blijft innoveren.

Organisator Ludovic Rossignol: “The Amsterdam Coffee Festival is een echte ode aan koffie en alle creatieve subculturen er omheen. Als organisatoren is het onze rol om de lat voor koffie hoger te leggen en koffiedrinkers in de breedste zin van het woord ambachtelijke koffie nog beter te leren appreciëren. We willen de brug slaan tussen de hippe speciality coffee movement en de traditionele koffiecultuur. Zo is het festival de place to be om de lekkerste koffies van dit moment en waanzinnige koffiecocktails te proeven en gewoon te genieten!”

Praktische info: The Amsterdam Coffee Festival vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2019, in de Westergasfabriek. Het Festival start op vrijdagochtend voor professionals, pers en influencers. Diezelfde dag begint ook het publieke gedeelte vanaf 15 uur tot 21 uur. Bezoekers die vrijdag komen, krijgen ook toegang tot de Tia Maria Espresso Martini Launch Party. Zaterdag 2 maart (10u – 18u) en zondag 3 maart (10u -17u) is het Festival de hele dag voor publiek open. Dag-, weekend- en VIP-tickets, inclusief de Mindful Coffee Tasting, zijn verkrijgbaar via: https://www.amsterdamcoffeefestival.com/tickets/Sessions

Sponsors

La Marzocco: (Hoofdsponsor & Latte Art Live sponsor) – Een icoon in de wereld van koffie, La Marzocco is alom vertegenwoordigd. De La Marzocco Playground toont de legendarische koffiemachines van het merk en er zijn experts die je de machines helpen uitproberen en vragen te beantwoorden.

Alpro: (Hoofdsponsor & Latte Art Live sponsor) – Hoofdsponsor van het populairste event van het Festival: The Latte Art Live Stage. De barista’s maken de mooiste kunstwerkjes met soja-, coconut- en amandeldrankjes van Alpro.

Brita: (Hoofdsponsor & watersponsor voor Roast Masters) – Geen water, geen koffie. Met Brita wordt al het water voor elk kopje koffie op het Festival perfect gefilterd.

Daarnhouwer: (Roast Masters koffiesponsor) – Opgericht in 1908, dus Daarnhouwer weet wel het een en ander over koffie en koffiebonen. Hun prachtige product krijgt de hoofdrol op de Coffee Mixologist stand.

Tia Maria: (Hoofdsponsor & Coffee Mixologists sponsor) – Het hele weekend kun je de heerlijke koffiecocktails van Tia Maria proeven op het Festival. Of je volgt een masterclass koffiecocktails aan de Coffee Mixologist stand.

Friesche Vlag: (Hoofdsponsor & sponsor van Latte Art Live) – Zorgt voor mooie koffieherinneringen sinds 1919. De melk van Friesche Vlag helpt je om je innerlijke barista los te laten.

Bunn: (Roast Masters brewer sponsor) – Bunn maakt vermaarde koffieapparatuur, in alle soorten en maten, zowel voor hobbykoffiebrouwers als commerciële malers.

Acme & Co: (Roast Masters cup sponsor) – Ontworpen in Nieuw-Zeeland maar wereldwijd verspreid in de beste koffiebars. Het ontwerp van de Acme & Co porseleinen kopjes maakt het gieten bij latte art een stuk makkelijker.

Faema: (Hoofdsponsor) – Geen caffeïne, geen leven. Zo simpel is het. Houd je mok klaar voor je persoonlijke dosis vloeibaar geluk. Ontdek de nieuwe Faema E71, de officiële Coffee Masters machine en ervaar zelf hoe toptechnologie voor jou werkt.

Mahlkönig: (Roast Masters grinder sponsor) – De koning onder de malers. Hun drive om te innoveren maakt dat Mahlkönig de trends voor morgen bepaalt. De malers van deze fabrikant uit Hamburg zijn een combinatie van Duits vakmanschap en innovatieve technologie.

Hario: (Hoofdsponsor) – Hario levert buitengewone kwaliteit voor het brouwen van koffie en thee, thuis of in een bar. Of je nu een beginneling bent, op zoek bent naar een upgrade voor je materiaal of gewoon nieuwe filters nodig hebt: Hario has got you covered!