The Bistronomy – Vilvoorde

Restaurant The Bistronomy is een nieuw eetconcept binnen Living Tomorrow, het huis van de toekomst. Met dit eetconcept biedt men een blik op de toekomst en leert men energiezuiniger te leven, zonder aan comfort te moeten inboeten.

Bistronomie staat immers voor een combinatie van eerlijke keuken geproefd in een ongedwongen sfeer en dit alles in een correcte prijs- kwaliteitsverhouding. Het concept The Bistronomy past perfect in deze filosofie en laat de gasten kennis maken met de nieuwste horeca-innovaties terwijl ze van heerlijke gerechten genieten. Het restaurant vond een onderkomen in een modern maar toch warm en tegelijk luxueus decor. Een mix van traditionele tafels en hoge receptietafels wordt doorbroken door zware metalen poorten, sommige opgevuld door houtblokken waardoor naast de grote groepstafels ook intieme leuke plekjes worden gecreëerd. De grote ramen zorgen voor een leuke, overdonderende lichtinval terwijl het geheel verruimd wordt met een groot terras in een mooi groen en natuurlijk decor.

Dat de toekomstige technologie een woordje meepraat in het huis van de toekomst en dus ook in het restaurant is meer dan logisch. De grote verrassing van het restaurant is dan ook robot Zora. Dit sympathiek staaltje technologie komt langs de tafels, zorgt voor enige animatie en geeft zelfs uitleg bij de wijnkaart. Om Zora aan het werk te zien in het restaurant moet je wel ietwat geluk hebben, ze heeft immers een zeer drukke agenda en wordt bij herhaling ingezet om in het huis van de toekomst tal van klusjes te klaren, meetings en vergaderingen te animeren en af te werken en zoveel meer. Ietwat begrijpelijk vermits een robot niet vermoeid raakt, bovendien zijn voor haar de regelingen omtrent  overuren of flexijobs niet van kracht. Andere technologische snufjes waarmee het restaurant is uitgerust zijn een digitaal touchscreen waar je terechtkan voor wijninformatie en tafelknoppen waarmee je de bediending kan roepen.

Voor de culinaire uitbouw van The Bistrinomy deed men een beroep op voormalig sterrenchef Marc Clement die nadat hij zijn sporen had verdiend in restaurant De Zeste in Antwerpen, lange tijd de drijvende kracht was en de culinaire scepter zwaaide in het voormalig sterrenrestaurant Folliez in Mechelen. Marc bouwt in The Bistronomy een betaalbare gastronomie uit in de vorm van frisse, soms ietwat eigenzinnige creaties waarbij hij bij voorkeur gebruik maakt van dagverse lokale producten met een duidelijk accent op seizoengebonden ingrediënten. Kwestie van enerzijds de ecologische voetafdruk beperkt te houden en anderzijds de ‘vergeten’ maar zeer lekkere groenten optimaal te promoten.

Deze ingrediënten worden gebundeld in een suggestieve 1 tot 3-gangenlunch 36€ en een suggestief 4-gangemenu, 49€. Een traditionele kaart is in The Bistronomy niet aanwezig mede door het feit dat het restaurant eveneens moet instaan voor de catering van het Huis van de Toekomst dat tal van groepen te verwerken krijgt. Dit neemt niet weg dat leuke bereidingen zoals gerookte paling met ganzenlever, rode biet en appel of wilde eend met spinazie, boschampignons, rode wijn en vijgen, getuigen van creatieve kwaliteit en de veeleisende fijnproever kunnen bekoren.

Wij genoten bij onze proeverij van een driegangenlunch. Bij het aperitief geen fantasierijke amuses maar gewoonweg een schoteltje leuke groene olijven. Als introductie serveerde Marc een creatie van asperges à la flamande met licht gouden kleur, mooi knapperig en getooid met een leuk gegrild broodstaafje versierd met fijne mousse van zalm en enkele handgepelde garnalen. Als hoofdgerecht een mooi gebakken zeebaars met lamsoor, aardappeltjes en schijfje citroen, heerlijk krokant, lekker en dagvers. De lunch werd afgerond met een creatie van abrikozen en ijsje. Oerdegelijke bereidingen met diepe smaakaccenten, delicate toetsen, mooi evenwichtig.

The Bistronomy –Indringersweg 1 -1800 Vilvoorde

Tel 02-263 01 31 – www.thebistronomy.com

Gesloten op zaterdag en zondag, behoudens groepsreserveringen

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

modern interieur, ietwat luidruchting

vlotte & attente bediening

dagverse ingrediënten

chef verduidelijkt menu aan tafel

Michelin:       Bib gourmand – 2 bestekken

Franse keuken, modern en elegant

zelfgekweekte kruiden

mooie smaakvariaties

klassieke combinaties

GaultMillau: vermeld