The Ritz-Carlton Wuhan

Marriott International, Inc. heeft de ondertekening aangekondigd van een overeenkomst met Yuexiu Property om het iconische merk Ritz-Carlton naar het centrum van Wuhan te brengen. The Ritz-Carlton, Wuhan, wordt naar verwachting eind 2024 geopend en zal het luxe hotellandschap van de stad verbeteren met zijn op de bestemming geïnspireerde ontwerp en zeer persoonlijke service.

“We zijn verheugd om het merk The Ritz-Carlton te introduceren in Wuhan, een van de grootste steden in Centraal-China”, aldus Gavin Yu, Chief Development Officer, Greater China, Marriott International. “Deze ondertekening onderstreept ons engagement om te groeien in de bestemmingen die het meest relevant zijn voor de hedendaagse luxereizigers. Het Ritz-Carlton, Wuhan, zal een levendige toevoeging zijn aan Marriott International’s merkenportfolio in de stad.”

The Ritz-Carlton, Wuhan, zal naar verwachting de bovenste verdiepingen van The Yuexiu Global Financial Center T5 Grand A Office Tower bezetten, een 330 meter hoge wolkenkrabber in Wuhan’s traditionele stadscentrum Hankou, terwijl de lobby, balzaal, vergaderzalen en bepaalde F&B-faciliteiten van het hotel zullen worden ondergebracht in drie andere lagere verdiepingen van hetzelfde gebouw. Als een van de drie steden van Wuhan is Hankou een bruisend financieel en commercieel gebied met een verscheidenheid aan hoogwaardige winkels en parken in de directe omgeving. De kamers hebben een panoramisch uitzicht op de stad, het nabijgelegen Xinhua Stadion, het Zhongshan Park en de Yangtze rivier. De andere twee steden van Wuhan – Wuchang en Hanyang – zijn gemakkelijk bereikbaar via een korte rit over de rivieren.

Het Ritz-Carlton, Wuhan, zal naar verwachting 205 uitzonderlijke kamers en suites hebben en vier verschillende culinaire locaties, waaronder een lobby lounge. De plannen voorzien ook in een Club Lounge, een kenmerkende Ritz-Carlton Spa met een fitnesscentrum en zwembad, en in totaal 1.130 m² aan evenementenruimte, waaronder een balzaal van 680 m².

“Het Yuexiu Global Financial Center complex zal naar verwachting een levendig stedelijk oriëntatiepunt worden dat luxe accommodaties, commerciële ruimtes en winkels samenbrengt,” aldus een vertegenwoordiger van de Yuexiu Group. “We zijn er trots op om The Ritz-Carlton, Wuhan, op de bovenste verdiepingen van deze ontwikkeling te introduceren om een luxe hotelervaring en sky-high dining naar de stad te brengen.”