The Singleton of Dufftown introducerrt Singleton Tailfire en Sunray

De markt voor single malt whiskies groeit substantieel in België. Het single malt whisky merk The Singleton of Dufftown groeit met ruim 9 procent in België. Met TAILFIRE en SUNRAY lanceert The Singleton of Dufftown twee nieuwe, spannende Single Malt whisky’s voor een breed publiek.

In België is de verkoop van Scotch Single Malt whisky in het algemeen in het afgelopen jaar met 4% gegroeid. De super premium malt whisky The Singleton of Dufftown uit Speyside, Schotland, registreerde ten opzichte van het vorig jaar een groei van 9,5%, wat je outstanding kan noemen. Consumenten verkiezen meer dan ooit kwaliteit boven kwantiteit. In de hedendaagse drukte kiest men vaker om van de beperkte vrije tijd te genieten met premium producten. Een verschijnsel dat ook wel Premiumization wordt genoemd.

Single Malt whisky’s zijn in opkomst in België, en met name de Schotse whisky’s veroveren de markt. Deze dranken zijn niet alleen voor een overwegend mannelijk publiek. Steeds meer vrouwen en jongeren leren Single Malt whisky’s kennen en hiervan te genieten. Innovatie en continue focus op smaakverbetering staan hoog in het vaandel bij Singleton. Om de positieve Single Malt trendvoort te zetten brengt het merk twee sprankelende, vernieuwende Malt whisky’s op de markt, gemaakt met het oog op een nieuwe generatie van single malt whisky drinkers.

Met behoud van het soepele, rijke karakter van de Singleton of Dufftown zijn zowel de Singleton TAILFIRE als de Singleton SUNRAY gemaakt met behulp van speciaal geselecteerde eiken vaten, om het rijke en fruitige aroma van deze klassieke Speyside Malt whisky te versterken.

De TAILFIRE heeft een levendig en verleidelijk karakter. Dit is voor een groot deel afkomstig van de rijping in Europese eiken vaten. Deze zijn speciaal geselecteerd om tonen van sappige rode bessen en zoete aroma’s van vanille en vers gras toe te voegen. Een evocatie van Dufftown’s fruitige karakter met toetsen van verse rode vruchten en zoete vanille. Komt het meest tot zijn recht met een scheutje sodawater. De neus: aanzet is zoet, rijp rood fruit, gestoofde pruimen, frambozenconfituur, vers afgemaaid gras, mouttoetsen die de vanille en eik volledig tot zijn recht laat komen. Smaakpalet: de toetsen van de mout en het groene gras worden verzacht door enerzijds de rijkdom van het fruit en anderzijds door de kruiden en dit gecombineerd met de rijping in de zoete eiken vaten. Afdronk: zoet met lichtjes gedroogde eik en een vleugje romige kokos. Alcoholpercentage: 40%

Het zachte maar intense karakter van SUNRAY heeft te maken met de rijping in Amerikaanse eiken vaten, die de aroma’s bevatten van bourbon whisky. Verder ervaart de consument een bouquet van honing, vanille, zwarte bessen en gekarameliseerde appel. Een zachte elegante whisky met aroma’s van smaakvolle goudkleurige honing met toetsen van zwarte bes en vanille. De neus: zeer zachte aanzet met aroma’s van rietsuiker en gebakken appel. De smaak evolueert en je herkent heidehoning, zwarte bes en braambessen die de perfecte balans vormen met de zachte mout. Het smaakpalet: zoet, vol met zachte kruiden tegenover de fruitige smaakelementen Afdronk: zoetig en je herkent ook meteen de zwarte bessen en vanillesmaak. Alcoholpercentage: 40%

TAILFIRE en SUNRAY zijn beide gemaakt door Diageo Master Blender, Matthew Crow: “Ik ben enorm trots op deze twee Single Malts. TAILFIRE en SUNRAY belichamen de toekomst van whisky en zijn gemaakt om een nieuwe generatie van whisky drinkers te inspireren. De Singleton whiskies zijn Speyside whisky’s, waarbij smaak en aroma centraal staan.”