Trophy Pessac-Leognan midden de Bordeauxwijnen

De Pessac-Léognan Appellation organiseerde andermaal de Trophy Pessac-Léognan om de ‘Beste Sommelier Student in een Franstalige sommeliersschool (Frankrijk, België) te ontdekken. Deze wedstrijd staat open voor middelbare scholen. Hoteliers-, opleidings- en stagecentra en beoogt studenten te belonen met de beste kennis van zaken van Bordeaux wijnen.

Deze trofee wordt georganiseerd in samenwerking met de Association de la Sommellerie Bordeaux Aquitaine, die 14 scholen selecteerde waarvan een Belgische. De wedstrijd zelf vond plaats in verschillende kastelen in de regio Pessac-Léognan.

De wedstrijd voor sommelierstudenten begon met een bezoek aan Château Carbonnieux, en ging verder met een bezoek en een welkomstbuffet in Château Bouscaut in Cadaujac. In Château Smith-Haut-Lafitte in Martillac werden de schriftelijke en mondelinge examens gehouden, afgerond met een bezoek en een lunch.

De wedstrijd eindigde in Château Haut-Bergey in Léognan met de prijsuitreiking, de inwijding in de Commanderie du Bontemps Médoc, Graves, Barsac en Sauternes en het galadiner.

Laureate van de editie 2019 werd mevrouw Pauline Piroux van het Lycée Hôtelier de Chamalières. Samen met haar leraar, de heer Thomas Vivant en de voorzitter van de jury, de heer Aymeric Pollenne laureaat van de wedstrijd Beste Sommelier van Frankrijk 2018 en Beste Jonge Sommelier van Engeland 2019, werd ze opgenomen in de Commanderie.

Naast haar titel ontving mevrouw Pauline Piroux een magnum uit Château La Mission Haut-Brion Rouge 2006, een magnum van Château Haut-Bergey, 4 houten kisten van 6 flessen Pessac-Léognan, een Féret, een gegraveerde karaf en 12 Spiegelau glazen. Haar leraar en de jury-voorzitter ontvingen een magnum uit een Château de l’Appellation.