TUI; Vanaf paasvakantie

OPNIEUW VLUCHTEN EN PAKKETREIZEN NAAR TUNESIË – LAATSTE MIDDELLANDSE ZEE-BESTEMMING WEER OP DE KAART

Tunesië, tot 2019 traditioneel in de top 5 van de meest geboekte vakantielanden, bleef maandenlang de opvallende afwezige toen TUI vanaf oktober 2021 systematisch niet-Europese bestemmingen kon heropstarten. Dit kwam door de strenge quarantaineverplichtingen voor niet-gevaccineerden bij aankomst, in de praktijk vooral een probleem voor gezinnen met kinderen. Intussen is die maatregel opgeheven en is het land weer voor iedereen makkelijk toegankelijk. TUI start de vluchten vanaf 2 april weer op.

Bij de corona-uitbraak in maart 2020 moest TUI, de grootste reisorganisatie van het land, abrupt haar vluchten en pakketreizen stopzetten, ook naar Tunesië. Intussen is de grote meerderheid van de Belgen volledig gevaccineerd en zijn er hoopvolle vooruitzichten voor de zomer door een sterke marktvraag, ook naar niet-Europese bestemmingen.

TUI maakt sinds oktober 2021 regelmatig een reisbeoordeling op van de niet-Europese bestemmingen op het vlak van enerzijds de sanitaire toestand en anderzijds de garantie op een aangename vakantiebeleving. Bij een gunstige evaluatie kwam er de voorbije maanden voor veel bestemmingen al groen licht. Maar niet voor Tunesië.

De reden waarom reizen naar dit zeer populaire vakantieland niet konden worden opgestart, lag bij de inreisvoorwaarden van het land zelf. Eerst gold er een algemene quarantaineplicht van 10 dagen en tot onlangs bleef die maatregel gelden voor alle niet-gevaccineerden, tot voor kort een moeilijke situatie voor vele Belgische kinderen en jongeren onder 18 jaar. Dit maakte een vakantie in Tunesië onmogelijk voor gezinnen, net de belangrijkste doelgroep omwille van de vele familiehotels en het zeer aantrekkelijke prijskaartje.

De Tunesische hotels hebben hun prijzen niet verhoogd sinds 2019, het laatste pre-coronajaar. Tunesië is trouwens al jarenlang het meest prijsgunstige vakantieland, het heeft de mooiste witte zandstranden van het Middellandse Zeegebied en er is uitgebreide animatie- en sportinfrastructuur in de meeste hotels.

De Belgische markt is voor Tunesië heel belangrijk. Na de Engelsen, Duitsers en Fransen is België het vierde land qua aantal reizigers. Ook voor de hoteliers is deze heropstart dus een enorme opsteker.

Maike Mahmoud, Assistant General Manager van Club TUI Magic Life Africana in Hammamet Yasmine, zegt: “De Belgische gasten worden door ons team enorm gewaardeerd omwille van hun vriendelijkheid en flexibele ingesteldheid. Bovendien communiceren ze vaak zeer gemakkelijk met de andere nationaliteiten door hun kennis van het Frans of het Engels.”

Wafa Taieb, Hotel Manager TUI Blue Scheherazade in Sousse, vertelt: “In 2019 kwam dertig procent van onze gasten uit België, waaronder veel trouwe ‘repeaters’ die we elk jaar terugzien. Na twee jaar is het voor ons beiden fantastisch nieuws dat de grenzen weer opengaan zonder restricties.”

Praktisch:

  • Luchtvaartmaatschappij TUI fly vliegt op 3 Tunesische luchthavens. Een vlucht boek je vanaf € 49,99 per traject op Tunis. Vluchten naar Enfidha en Djerba vanaf € 79,99, uit Brussel en vanaf juli ook uit Oostende, Charleroi en Luik.
  • Touroperator TUI biedt in Tunesië 53 hotels aan via luchthavens Enfidha en Djerba. Op eentje na bieden alle hotels de all-in formule aan. Een week vakantie in Tunesië is reeds mogelijk vanaf € 363/p. (Samira Club Hammamet – afreis 4 mei – all-in)

Vluchten en pakketreizen kunnen gereserveerd worden bij de reisbureaus, op www.tui.be en op www.tuifly.be.