Nieuwe optie voor vliegvakanties : TUI Flex

TUI BIEDT UITERSTE FLEXIBILITEIT BIJ ZOMERBOEKINGEN

Sinds begin dit jaar hebben de Belgische reizigers weer vertrouwen in een zorgeloze vakantie en worden er volop reizen geboekt voor de zomermaanden. En toch lijken de veranderlijke omstandigheden van de voorbije twee jaar niet door iedereen vergeten en voelen een aantal vakantiegangers nog een zekere onwennigheid bij het finaal vastleggen van hun bestemming en reisperiode. TUI, de grootste touroperator van het land, wil dan ook tegemoet komen aan die behoefte aan gemoedsrust en biedt sinds kort ‘TUI Flex’ aan, een extra service die toelaat om eerder gemaakte vakantieplannen tot 7 dagen voor vertrek kosteloos te wijzigen.

De afgelopen twee jaar heeft de gezondheidscrisis de reisplannen van veel Belgen verstoord. Gedwongen annuleringen en constante veranderingen qua reisformaliteiten hebben verwarring gezaaid en veel onrust veroorzaakt bij de reizigers. De reisbureaus hebben een essentiële rol gespeeld door hen te informeren en te adviseren.

De versnelde terugkeer naar de normale leefomstandigheden geeft de Belg opnieuw vertrouwen. Dit vertaalt zich ook in een veelbelovende golf van reserveringen voor het zomerseizoen. Reizigers zijn er graag op tijd bij om nog voldoende keuzemogelijkheden te hebben bij het selecteren van de ideale vakantie. Toch merkt touroperator TUI dat de reiziger soms nog wat onwennig is bij het definitief vastleggen van zijn reis. Er wordt nog regelmatig geïnformeerd naar de mogelijkheid om kort voor vertrek de bestemming of de reisperiode te kunnen wijzigen. Om haar klanten optimale flexibiliteit te garanderen biedt TUI nu de optie ‘TUI Flex’ aan, waarbij de boeking tot een week voor vertrek eenmalig kan worden aangepast. Deze optie is een extra versoepeling bovenop de lopende omruilgarantie waarmee de reiziger tot 28 dagen voor vertrek gratis kan omboeken.

De omruilgarantie in de praktijk: De TUI-reiziger kan tijdens het hele zomerseizoen gratis gebruik maken van de eenmalige omruilgarantie. Hiermee kan hij tot 28 dagen voor vertrek kosteloos de vakantie omboeken naar een andere datum of een andere bestemming. Meer info in het reisbureau en op https://www.tui.be/nl/omruilen-voorwaarden

TUI Flex in de praktijk:

Voor een meerprijs van € 20 per persoon (€ 30 op verre bestemmingen) kan de vakantieganger de optie ‘TUI Flex’ aan zijn boeking toevoegen. Dit biedt hem de eenmalige mogelijkheid om tot 7 dagen voor vertrek de reisperiode en/of de bestemming van zijn vliegvakantie te wijzigen. Voorwaarde hierbij is dat de nieuwe reissom niet lager mag zijn dan 80% van het oorspronkelijke budget.

o   Wie zijn boeking al eerder heeft gemaakt, kan deze service trouwens tot 57 dagen voor vertrek nog toevoegen.

o   De reiziger heeft de vrijheid om zijn boeking te wijzigen door gebruik te maken van de algemene omruilgarantie en nadien zelfs een tweede keer te wijzigen door TUI Flex in te roepen.

Meer info in het reisbureau en op https://www.tui.be/nl/flex