Tweede Hilton in Portugal opent tussenhistorische portkelders van Porto

Hilton Porto Gaia is gevestigd in een gerenoveerd voormalig havenpakhuis in Vila Nova de Gaia. Het 194 kamers tellende voormalige havenpakhuis is de nieuwste aanwinst in het internationaal gerenommeerde Hilton Hotels & Resorts portfolio, en opent na een franchise-overeenkomst met Sabersal – Promoção Turística e Imobiliária, S.A.

Een 40 miljoen euro kostend projectontwikkelingsproject heeft de klassieke vorm en structuur van het pand behouden, terwijl er substantiële renovaties plaatsvonden, beïnvloed zijn door het unieke karakter van het gebouw. Het interieur van het hotel, dat is gebaseerd op het rijke erfgoed van Porto-Gaia, is ontworpen door de bekroonde Portugese ontwerper Nini de Andrade Silva en biedt hedendaags comfort en een verfijnd ontwerp op de acht verdiepingen. De kamers van het hotel zijn ook ontworpen met de geschiedenis van het gebouw in gedachten, en vele bieden een uitstekend uitzicht op de rivier de Douro en het historische centrum van Porto-Gaia.

Met een scala aan drink- en eetgelegenheden kunnen gasten genieten van de twee bars en het restaurant van het hotel, geleid door de beroemde chef-kok Hugo Portela. Portela haalt zijn inspiratie uit de authentieke lokale keuken, geïnterpreteerd met een moderne en eigentijdse twist door gebruik te maken van lokaal ingekochte ingrediënten. De twee bars van het gebouw liggen in het verlengde van dit concept, met ruimten die zijn gewijd aan ambachtelijke koffie, bereid door gespecialiseerde barista’s, en aan de kunst van het mixen, met kenmerkende cocktails waarvan kan worden genoten met een panoramisch uitzicht over de oevers van de rivier de Douro.

Het wellnesscentrum van het hotel, 1100 m², legt de nadruk op ‘slow beauty’, een holistische benadering van lichaam, geest en ziel. Gasten kunnen ontspannen in speciale rustruimtes en profiteren van het verwarmde binnenzwembad, dat met zijn granaatkleurige ontwerp verwijst naar de geschiedenis van de portwijn van het gebouw. De ruimte herbergt ook een dynamisch fitnesscentrum, met een volledig uitgeruste fitnessruimte die open is voor het publiek, en een stijlvolle studio die ideaal is voor het beoefenen van yoga, pilates en klinische pilates.

Hilton Porto Gaia biedt meer dan 2.200 m² aan speciale conferentie-, evenementen- en vergaderruimten. De uitgebreide vergaderruimte beschikt over een prachtige balzaal die plaats biedt aan maximaal 600 personen en een indrukwekkend auditorium, dat plaats biedt aan 350 deelnemers en is uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder een liftpodium.