WOLF craftbeer

WOLF is voor geen kleintje vervaard.

In de microbrouwerij achterin de ruimte worden enkele eigen bieren gebrouwen. De brouwketels en fermentatietanks pronken er gloednieuw en fier. Het bier wordt meteen naar de vaten boven de bar geleid. Een streling voor ogen en papillen van de bierliefhebbers.

Twee brouwers zorgen voor het ambachtelijke bier. WOLF wordt gebrouwen door Vincent Dujardin – ex-brouwer van La Manufacture Urbaine in Charleroi. En er is brouwingenieur Jo Van Aert, stichter/brouwer van Belgoo, (Sint-Pieters-Leeuw. Belgoo is bekend om met zijn door en door eerlijke gamma bieren als Saisonneke BIO, Bio blond, de Bloemekei, Luppo, Keekebisj. En Jo brengt zeker ook enkele van zijn gelauwerde lambiek/ geuzes mee!

Voorlopig is het Craftbeer enkel in Wolf te verkrijgen. De microbrouwerij kan weliswaar een grotere afzetmarkt aan, maar voorlopig zijn er geen plannen om voor enige uitbreiding te zorgen.

Het concept WOLF is het resultaat van een roedel die is samengesteld uit ervaren en gepassioneerde ondernemers die eenzelfde doel nastreven. Een enorme diversiteit van dagverse producten aan het publiek aanbieden met moderne en tijdsgebonden interpretaties evenwel zonder de traditionele klassiekers over het hoofd te zien.

Deze roedel bestaat uit Pascal Van Hamme: kapitein van de lange oven. Ondanks zijn kalmte met Olympische allures en zijn effectieve discretie, is Pascal een echte ondernemer die de Group Choux de Bruxelles leidt. De groep beheert Le Chalet Robinson, Le Mess, Enjoy, Le Vaudeville… en meer dan twintig eventlocaties. Maar Pascal blijft bovenal een kok en een liefhebber van gezonde en smakelijke producten. Zijn expertise op dit vlak helpt WOLF het beste van elke keuken nog beter te maken.

Thierry Goor is de trendwolf. Thierry is gepassioneerd door nieuwe trends, nieuwe producten, communicatie en marketing. Om nog maar te zwijgen over zijn liefde voor design en architectuur. Hij is de ontwerper en ontwikkelaar van WOLF. Hij bracht de verschillende partners rond de tafel, in wat vooral uitgroeide tot een groot menselijk avontuur. Sebastiaan Vandevoorde is de tovenaar en jongluer met cijfers en letters. Hij blinkt uit in Excel en… nieuwe drankjes. Hij trok door Europa om verschillende food markets en foodhalls te testen, te begrijpen, te doorgronden en te analyseren. Samen met Thierry legde hij de basis voor WOLF.

Paul en Michel Haelterman: dorst voor ondernemen. Paul en Michel staan aan het hoofd van een van de grootste drankendistributiebedrijven in België. Ze helpen ook horecazaken bij de opstart en bieden hen een scala diensten en advies aan. Ze brachten ook zelf natuurlijke dranken op de markt, met respect voor fairtrade, zoals de Masalto koffie of de Tao frisdranken op basis van thee.

Het is dan ook een natuurlijke (haast organische) zaak dat zij zich aansloten bij WOLF aangezien ze dezelfde waarden voor vernieuwende en enthousiaste projecten delen.

Alexis Malherbe tenslotte is de ‘duizendpotige’ WOLF. Hij houdt beide ogen en oren op het operationele, het beheer van de verschillende bars en goochelt met budgetten, aankopen enz. Dat WOLF op wieltjes loopt is zijn werk.

Practicals : WOLF – 50 Wolvengracht – 1000 Brussels –  OPEN > 7/7 – 365/365 www.WOLF.brussels