Valentijnwijnen – Brut de Franc

Couly-Dutheil – blanc brut – 100% Cabernet franc

René Couly, grootvader van wijnboer Arnaud, waagde zich meer dan 40 jaar terug voor het eerst aan de productie van schuimwijn met een eigen creatie van rode en rosé wijnen.

Met respect voor de traditie en passie hebben Arnaud Couly en keldermeester Laurent Landry, een cuvée met zeer fijne bubbels ontwikkeld volgens de traditionele methode die 12 maand rijpt. Deze wijnen , wit en rosé, worden gemaakt op basis van de Cabernet Franc, met Chinon als achtergrond. Een gok die uitmondde in een prachtige en geapprecieerde wijn.

De druiven zijn afkomstig van geselecteerde percelen binnen de regio Chinon en geven een VMQ-wijn, wijn met fijne bubbels geproduceerd volgens de traditionele methode, met een tweede fermentatie op fles.

Vinificatie met gecontroleerde persing en eerste fermentatie in inox thermo-gereguleerde cuves, botteling met toevoeging van likeuren, degorgement op ijs met dosage brut.

In het glas mooi goudkleurig met ragfijne bubbels, in de neus delicate aroma’s boordevol fruit en bloemtoetsen, mooie aciditeit in de mond, elegant, evenwichtig en karakterol.

Bij voorkeur te drinken tussen 5 en 8 °C, is deze wijn de ideale compagnon bij alle aangename en mooie momenten