Valentijnwijnen : Château d’Amour

Muscadet Sèvre et Maine –Cru Clisson, blanc sec 2014

De geschiedenis van deze Château d’Amour gaat terug tot 1890, ogenblik waarop de phylloxera alle wijngaarden van het domein verwoestte, domein dat nadien meerdere jaren wordt verwaarloosd. Het werd een ideaal nestje voor de verliefden van het dorp om beschermd door de chai en de verwilderde begroeiing om zich in alle intimiteit te vermaken. Meteen de geboorte van een legende die het domein de bijnaam Château d’Amour bezorgde.

Vandaag biedt de wijngaard opnieuw degelijke druiven en wijnen geteeld op een terroir van graniet die in 2011 als Cru Clossi, cru communal werd erkend. Een wijngaard die zorgt voor rijke, mooi gestructureerde en elegante wijnen.

De wijngaarden liggen in Maisdon-sur-Sèvre, mooi omgord door de Sèvre et Maine, genietend van en rijke biodiversiteit. Deze Cru Clisson rust op een granieten ondergrond bedekt door zanderige lagen die een natuurlijke drainage mogelijk maken zodat de ranken behoorlijk diep in de ondergrond kunnen doordringen.

De ranken van Melon de Bourgogne, wijnras waarvan de wijn is gemaakt, groeien weelderig op deze terroir en bieden een leuke maturiteit met krachtige toetsen. De rijping sur lies gedurende 24 maanden zorgt voor aangenaam rijke accenten.

De lichtgele kleur in het glas wordt in de neus aangevuld door rijpe fruitige aroma’s en mooi gekonfijt fruit. In de mond rijk en licht vettig met hints van wit fruit. De mooie mineraliteit wisselt met accenten van honig, kweepeer en rijpe agrumes.

Leuk als aperitief, bij sint jacobsvruchten, gerookte zalm, vis met verse sauzen en kaas. Serveren bij 12 tot 14° C.

Deze Muscadet Cru Clisson heeft een mooi bewaarpotentieel en is een perfecte partner bij diverse culinaire bereidingen.