Veuve Clicqout viert de zomer met Extra Brut extra Old!

Het Huis Veuve Clicquot eert zijn erfgoed en begint aan een nieuw hoofdstuk met de lancering van een nieuwe primeurwijn: Extra Brut Extra Old, een premium cuvée exclusief samengesteld uit waardevolle reservewijnen.

Meer dan een champagne, is deze author’s signature ontstaan uit Dominique Demarville’s verlangen om de essentie van Yellow Label te verkennen.

Veuve Clicquot’s keldermeester verdiept zich in de geheimen van Yellow Label en haalt de pure essentie uit de geschiedenis van het Huis om een nieuwe dialoog te creëren: een dubbele rijping met een zeer lage dosering van 3 gram per liter. Met Extra Brut Extra Old mixt Veuve Clicquot het beste van haar geschiedenis.

Dominique Demarville verdiepte zich in het rijke erfgoed van het Huis en verzamelde zijn beste reservewijnen van de voorbije drie decennia. Hij benadrukt zo de eigenschappen die Yellow Label uniek maken en belichaamd worden door de Extra Brut Extra Old: een ultieme zachte premiumwijn ongeëvenaard in smaak en intensiteit.

Extra Brut Extra Old is intens en krachtig, maar ook evenwichtig in diepte met een frisse, minerale puurheid die afgerond wordt door een warme zachtheid. Door haar heldere kleur met goudkleurige bubbels is de champagne niet alleen een smaaksensatie, maar ook een streling voor het oog.

Sinds zijn ontstaan in 1772, toont Veuve Clicquot jaar na jaar het belang van innovatie aan door steeds zijn geschiedenis heruit te vinden. Demarville’s nieuwe creatie, Extra Brut Extra Old, is daar het perfecte voorbeeld van.

De champagne zal beschikbaar zijn in flessen van 75 cl, alsook magnumflessen, in restaurants en een selectie wijnspecialisten.