Verfijnde smaaksensatie bij Hangar 85

Heerlijk wijnen en gastronomische hoogstandjes aan de Waalhaven in Rotterdam. De Wijnhaven 85 heeft met de gastrobar Hangar 85 een uitstekende publiekstrekker in Rotterdam. Het horecaconcept van Lian Bouman biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en heerlijke wijnen, de gast kan er ook uitgebreid lunchen of borrelen. Met uitzicht op de authentieke Vier Leeuwenbrug en het kabbelende water van de Wijnhaven strijk je er bij mooi weer ook heerlijk neer op het terras. Gin liefhebbers kunnen er vanaf 4 mei iedere 1ste donderdag van de maand gezellig aan de borrel die georganiseerd wordt in samenwerking met Loopuyt.

Toefje van de wereld

Hanger 85 is een gastrobar met de laagdrempeligheid van een wijnbar. De gerechten op het menu zijn het beste te omschrijven als klassieke gerechten met een toefje van de wereld. Denk aan een gerookte eendenborst met een groene curry of een tataki tonijn gerold in groene thee. Hangar 85 heeft ook een zeer uitgebreide borrelkaart met prachtige hapjes die de gast doen watertanden. Denk aan overheerlijke truffelsalami of gamba kroketten. Natuurlijk ontbreekt ook een uitgebreide kaasplank niet op het menu of ga voor meer variatie met de ‘plank compleet’ en maak een wandeling door de avondkaart met oesters, pata negra, gambakroketjes, tonijn tataki en steak tartaar.

Strak design

Het toegankelijke, strakke design bij Hangar 85 zorgt ervoor dat elk type gast zich op zijn gemak voelt in het restaurant. Je hoeft niet perse strak in pak of hooggehakt binnen te vallen voor het diner, maar het kan wel. Kom je met een date of met collega’s of met vrienden of familie; het restaurant heeft voor ieder gezelschap een geschikte plek. Is het bij de tafels langs de enorme raampartij met uitzicht op de haven of lekker aan de bar of op het zonnige terras.

Havenloods

De naam van het restaurant verwijst naar de loodsen in de haven en het huisnummer van de zaak. De rauwe, maar moderne inrichting van de Hangar 85 is ook een knipoog naar de havenloods. Leuk detail: de stoelen (waar menig gast voor terugkomt) komen uit de meubelzaak van haar broers. Met een achtergrond in de meubelindustrie weet Bouman maar al te goed hoe belangrijk zitcomfort is en dat voelt de klant terug.

Loopuyt borrel

Plof op zondag lekker neer in de fijne stoelen van Hangar 85, bestel een goed glas wijn, een borrelplank en geniet elke laatste zondag van de maand van jazzy muziek die live wordt gespeeld. Voor vele buurtbewoners is de jazzmiddag vaste prik, dus wees op tijd voor een goed plekje. Naast de jazzmiddagen zet Hangar 85 nu ook de zogeheten Loopuyt borrel op het programma. Deze vindt plaats op de eerste donderdag van de maand en zoals de naam al doet vermoeden wordt er gin (tonic) geschonken van het Schiedamse gin merk Loopuyt. Een perfecte aangelegenheid om met vrienden of vriendinnen of collega’s even na werktijd te borrelen onder het genot van het nu zo populaire drankje.

Achtergrond

Lian Bouman heeft al enkele kilometers afgelegd in de horeca. Bouman verdiende haar sporen bij restaurant Spijs in Poortvliet. Na hier 11 jaar lang de scepter te hebben gezwaaid, verhuisde ze vier jaar geleden terug naar haar studentenstad Rotterdam om er een nieuw avontuur aan te gaan. Bouman richtte haar pijlen op de casco horecaruimte aan de Wijnhaven 85. Bouman zag brood in de zaak en bouwde er haar droomzaak op die in december 2015 opende. ,,Ik viel voor dit pand, omdat het op loopafstand ligt van het drukke centrum. Hier ontwijk je de hectiek van de binnenstad en kom je even lekker tot rust.’’

Hangar 85 – Wijnhaven 85, 3011 WK Rotterdam – www.hangar85.nl – Openingstijden  Van dinsdag t/m zondag 12:00 tot 23:30 uur – tel 00 31 10 203 8930