Veuve Clicquot, Rich

In 2015 gaat Veuve Clicquot, vermaard om zijn durf, innovatie en knowhow, de uitdaging aan om een nieuwe wijn te introduceren speciaal voor de ‘mixologie’, de kunst van het mengen.

In de champagnegeschiedenis werden assemblages met het oog op meer zoetheid doorgaans omschreven als ‘rijke’ wijnen. De Veuve Clicquot-flessen uit 1840 die onlangs werden teruggevonden voor de kust van Åland, bevatten meer dan 150 gram suiker per liter. In Rusland was het de gewoonte om champagne een persoonlijke toets te geven met wat extra suiker.

Vandaag blaast Veuve Clicquot deze traditie nieuw leven in met Veuve Clicquot RICH: een nieuwe champagne die speciaal is ontwikkeld voor de mixologie. De hogere dosering en aangepaste druivenmengeling van Veuve Clicquot RICH nodigen iedereen uit om naar eigen smaak te experimenteren en een persoonlijke champagne-ervaring te creëren.

Veuve Clicquot RICH is een veelzijdige champagne die de liefhebber ertoe aanzet om te genieten waar en wanneer hij maar wil. In de bergen of op de oceaan, op een dakterras of in een canyon, in de winter of in de zomer, overdag of ‘s nachts: Veuve Clicquot RICH is keer op keer perfect, altijd en overal.

DE WIJN: EEN NIEUWE FOCUS OP VERS FRUIT

Geïnspireerd door de moderne drinkervaring sloeg Veuve Clicquot de handen in elkaar met vermaarde mixologen, die hun mengkennis deelden om een volkomen nieuwe wijn te creëren voor een nieuw tijdperk. Volgens Dominique Demarville, keldermeester van Veuve Clicquot, zijn suikers in champagne zoals kruiden in een recept: correct gebruikt kunnen ze specifieke aroma’s naar boven brengen en spelen met smaak.

Veuve Clicquot RICH tilt fruit naar een hoger niveau. De kenmerkende pinot noir van Veuve Clicquot krijgt een nieuwe dimensie dankzij een hogere dosering, terwijl de sterkere aanwezigheid van meunier de heerlijk frisse, fruitige aspecten benadrukt. Toetsen van citrusvruchten en bloemen vinden elkaar op de tong, waar ze in balans worden gebracht door de dynamische frisheid en romige afdronk die zo kenmerkend is voor alle expressies van Veuve Clicquot. (Assemblage: 45% pinot noir / 40% meunier / 15% chardonnay)

HET RITUEEL: CLICQUOLOGIE

Veuve Clicquot RICH werd speciaal ontwikkeld om te combineren met specifieke ingrediënten die de mixoloog – nee, de Clicquoloog – naar boven halen in ieder van ons. Veuve Clicquot selecteerde samen met mixologen een aantal ingrediënten die een unieke toets creëren. Het kenmerkende smaakpalet van de wijn wordt versterkt door ingrediënten zoals ananas, pompelmoesschil, komkommer, selderie, paprika of thee toe te voegen en het geheel te serveren op ijsblokjes.

Veuve Clicquot RICH geeft het ‘So Clicquot-gevoel’ vorm op een volkomen nieuwe manier, als het toonbeeld van veelzijdigheid waarmee iedereen zijn persoonlijke proefervaring kan creëren.

CLICQUOLOGIE: DE IDEALE INGREDIËNTEN

Veuve Clicquot RICH is een veelzijdige assemblage, die perfect kan worden gecombineerd met een waaier aan bijpassende ingrediënten. De beste combinaties om het eigen smaakpalet van de wijn helemaal tot zijn recht te laten komen, worden onderverdeeld in drie categorieën: Fruitig: pompelmoes, ananas; Fris: komkommer, selderie en paprika en Elegant: thee

DE VERPAKKING

Naar het voorbeeld van de gedurfde, speelse geest van Veuve Clicquot breekt ook de verpakking van Veuve Clicquot RICH met alle regels. De fles is bedoeld om gezien te worden en is omhuld door zilverfolie, bedrukt met de emblematische Veuve Clicquot-kometen. Het zilver fonkelt in de zon en schittert onder de sterrenhemel.

HET FORMAAT

Verkrijgbaar als standaardfles, magnum en jeroboam.