Vier de zomer met Barefoot nieuwe Pink Pinot Grigio

Een frisse en fruitige rosé met een aroma van appel, perzik en framboos. Zet de wijn maar koud, want het is zomer. Het Californische wijnhuis Barefoot heeft de perfecte rosé voor zwoele zomeravonden in het park of op het strand. De nieuwe Pink Pinot Grigio van Barefoot heeft een frisse en fruitige stijl met een aroma van appel, perzik en framboos. Perfect voor bij deze zomerse temperaturen én heerlijk bij een visgerecht. De wijn is een mengelmoes van witte wijn en rosé, dus niet zo zoet als we van een normale rosé gewend zijn. Pink Pinot Grigio is een heerlijke verfrissende wijn!

Fris en fruitig

Het wijnhuis met de meeste awards op haar naam, Barefoot, heeft een nieuw pareltje onder de zomerzon. De Pink Pinot Grigio, helemaal hip! Want dit is geen witte wijn, maar ook geen rosé zoals de meesten gewend zijn. De Pink Pinot Grigio hangt er lekker tussenin en is dus niet te zoet, maar ook niet te droog. De middeldroge wijn heeft een frisse en fruitige smaak. Ideaal voor in de warme zomermaanden. De zomer is tenslotte hét moment bij uitstek om lekker een flesje wijn open te trekken. Na een harde dag werken op een snikheet kantoor is er toch niks fijner dan even een flesje wijn uit de koelkast te pakken en op te drinken in de tuin of op het balkon. Of gooi een fles in je strandtas voor tijdens een lekkere zwoele zomeravond op het strand of neem er eentje mee voor tijdens het barbecueën in het park. Met de Pink Pinot Grigio maak je vrienden deze zomer. Of het nou in de tuin, het strand of het park is. Cheers.

Rijpe druiven

De druiven voor de Barefoot Pink Pinot Grigio worden geplukt in de Central Valley aan de mond van de Sacramento rivierdelta. In deze streek zorgen de droge winters en een warm groeiseizoen voor een volle wijnstok met veel blad die beperkt licht doorlaat waardoor het fruit goed behouden blijft. Veel zon zorgt voor heerlijke rijpe druiven en dat proef je. De zachte bries die door de wijngaard waait, zorgt op haar beurt voor een aromatisch karakter en heldere tropische smaken die deze wijn zo onweerstaanbaar lekker maken.

Achtergrond

Living the care free life! Heerlijk met je blote voeten in het gras of zand genieten van een goed glas wijn. Dat was de gedachte toen in 1986 Barefoot Wines werd opgericht. Maar Barefoot is meer dan een wijn, het is een ervaring. Vanaf het begin is het namelijk de unieke missie om naast mooie wijnen te maken ook de wereld een beetje beter te maken door lokale goede doelen te steunen en bij te dragen aan meer tolerantie onder de medemens. Good things happen to those who do good! Sinds enkele jaren biedt Barefoot behalve stille wijnen ook mousserende wijnen. Barefoot Wine & Bubbly, get Barefoot and have a great time!

Overige informatie over Barefoot Pink Pinot Grigio –  Verkoopadviesprijs : € 5,49 –  Verkrijgbaar bij : Plus, Spar, Coop, MCD, Boon’s Markt – Alcoholpercentage : 11,5% –  www.barefootwine.nl