Vignettecollectie

IHG Hotels & Resorts viert de lancering van zijn inaugurele Vignette Collection hotel in het Verenigd Koninkrijk. De Halyard Liverpool, Vignette Collection is de eerste van 12 hotels over de hele wereld die in 2024 zullen toetreden tot IHG’s nieuwste luxe- en lifestylemerk.

Vignette Collection is een verzameling van verschillende, zorgvuldig uitgekozen hotels, die elk een uniek verblijf bieden, van boetiekwoningen in stadscentra tot zalige resorts aan het strand met een verschil. Verdere openingen dit jaar zijn onder meer het Shanghai Snow World Hotel dat naar ‘s werelds grootste indoor skipark met alpine thema komt, Verno House, een stedelijke oase met 50 kamers met uitzicht op het Vrijheidsplein in Boedapest, en het Arabella Beach Hotel in Koeweit, prominent gelegen tussen woestijnduinen en de kustlijn van de Arabische Golf.

IHG Hotels & Resorts onthulde het merk Vignette Collection in augustus 2021. Het eerste hotel, Hotel X Brisbane Fortitude Valley, opende in december van dat jaar. Er zijn nu 11 Vignette Collection-hotels geopend over de hele wereld en er zitten er nog eens 23 in de pijplijn. Vignette Collection is gebaseerd op individualiteit, intriges en ervaring, terwijl de eigenschappen ervan verenigd zijn door een toewijding om een meer verantwoorde manier van reizen te bieden.

Als onderdeel van IHG’s ambitieuze Journey to Tomorrow-plan om positieve verandering teweeg te brengen voor mensen, de planeet en gemeenschappen, heeft elk Vignette Collection-hotel zijn eigen “A Means For Good”. Dit verenigende kenmerk zorgt ervoor dat accommodaties samenwerken met een lokale non-profitorganisatie om positieve bijdragen te leveren aan de gemeenschappen waarin het actief is. Voorbeelden hiervan zijn het werk van TH8 Palm Dubai Beach Resort om zijn afval oesterschelpen te hergebruiken en te recyclen ter ondersteuning van het Dibba Bay Oyster Reef Creation Project, terwijl Sindhorn Midtown Hotel Bangkok jonge mensen in gebieden met weinig middelen van de stad stagemogelijkheden biedt om een betere toekomst te bevorderen.

Een ander kenmerk is dat Memorable Rituals gasten in contact brengt met het culturele landschap van het hotel door middel van doelgerichte en betekenisvolle reisontmoetingen. Een uitdrukking op het kloosterplein in Lissabon is een eerbetoon aan het erfgoed van Portugal als de natie die thee naar Europa brengt. Gasten worden uitgenodigd om hun eigen dagelijkse mix te laten trekken in het emblematische klooster van het hotel. Bij Yours Truly DC in Washington kunnen gasten de soundtrack van hun verblijf draaien met platen die zijn geleend uit de lobbybibliotheek van het hotel en worden afgespeeld op de draaitafel op de kamer.

JUST OPENED

The Halyard Liverpool, Vignette Collection – Liverpool, UK

Met een identiteit die verankerd is in het maritieme erfgoed van Liverpool, markeert The Halyard Liverpool, Vignette Collection de inaugurele opening in het Verenigd Koninkrijk voor Vignette Collection. Het pand met 133 slaapkamers aan Duke Street in de levendige wijk Ropewalks van de stad staat op de voetafdruk van voormalige 18e-eeuwse touwslagerijen. Het industriële interieur van het hotel is een eerbetoon aan het havenerfgoed van het gebied, terwijl levendige, kleurrijke flairs de kunstenaars en muzikanten weerspiegelen die Liverpool zijn tweede golf van wereldwijde erkenning gaven.

Dinso Resort & Villa’s Phuket, Vignet Collectie – Phuket, Thailand

Te midden van het levendige ritme van de natuur ontstaat Dinso Resort & Villas Phuket, Vignette Collection, een resort met rustieke charme en rustige schoonheid, verbonden en toch los van het beroemde stadsbeeld van Patong. Dinso Resort & Villas Phuket, Vignette Collection is zorgvuldig gebouwd met respect voor de wildernis om een toevluchtsoord diep in het wild te bieden in de ongebreidelde biodiversiteit van de tropische omgeving van Phuket. 26 duplexvilla’s op een heuveltop en 148 in de natuur ondergedompelde kamers en suites, elk met een privézwembad, liggen in een cocon op de weelderige tropische heuvel van oude Banyan-bomen en groen, op een steenworp afstand van het strand van Patong.

BINNENKORT BESCHIKBAAR

Arabella Beach Hotel, Vignette Collectie lente 2024 – Koeweit-Stad, Koeweit

Arabella Beach Hotel, Vignette Collection weerspiegelt zijn identiteit als een fort dat in de buurt van het water is gebouwd en geeft een kijkje in het rijke erfgoed van Koeweit om de adembenemende allure van de regio vast te leggen. Het hotel is prominent gelegen tussen woestijnduinen en de kustlijn van de Arabische Golf en bedt 195 uitzonderlijk ingerichte kamers en suites, elk elegant ontworpen voor momenten van rust en saamhorigheid. Het interieur moderniseert traditionele Sadu-weefsels met tactiele texturen die zijn geïnspireerd op de omliggende kusten.

Velero Doha, Vignet Collectie – lente 2024 – Qatar, Midden-Oosten

Velero Doha ligt in de levendige wijk Lusail van Doha, Velero Doha, en biedt een heldere, kleurrijke en gunstige locatie binnen handbereik van de culturele epicentra van Qatar. Vorstelijk ontworpen presidentiële suites, een moderne eetervaring en attente service omhullen gasten in de vele verkooppunten, waaronder: V LOUNGE, Q Restaurant, H2O Pool Restaurant en Asia Restaurant. De unieke faciliteiten van de accommodatie omvatten een spa, een kapsalon en twee balzalen, samen met een fitness- en wellnesscentrum en een overloopzwembad.

Verno House, Vignette Collection – zomer 2024 – Budapest, Hongarije

Vignette Collection, een stedelijke oase met uitzicht op het Vrijheidsplein, Verno House Boedapest, presenteert een hotel met 50 kamers dat het idee oproept van het 19e-eeuwse Boedapest. Het restaurant van het hotel serveert verse gerechten die zijn geïnspireerd op ‘s werelds populairste gastronomische culturen. Andere voorzieningen zijn onder meer een bibliotheekruimte die kan worden gebruikt als flexibele vergaderruimte, en een voortreffelijke wellnessruimte en fitnessruimte.

Shanghai Snow World Hotel, Vignet-collectie – herfst 2024 – Shanghai, China

In een van ‘s werelds grootste en technisch meest geavanceerde overdekte sneeuw- en ijslocaties, Shanghai Snow World Hotel, biedt Vignette Collection 272 kamers en 17 suites met directe toegang tot de skipistes. Het hotel biedt een harmonieuze mix van dynamische en rustige ervaringen, geïnspireerd door de Scandinavische levensstijl en maakt deel uit van het langverwachte Shanghai Yaoxue Snow World Complex. Gelegen op slechts 30 km van Shanghai Disney en Pudong Airport, zal het geïntegreerde sport-entertainment toeristische complex beschikken over drie grote skipistes en een uitgebreid sneeuwspeelpark met winterthema dat een breed scala aan activiteiten biedt voor alle leeftijdsgroepen over meerdere verdiepingen van de 60 meter hoge locatie.

Rumah Luwih Bali, Vignet Collectie – oktober 2024 – Bali, Indonesië

Genesteld te midden van weelderig groen met uitzicht op de oceaan op de berg Agung, zal Rumah Luwih Bali later dit jaar worden omgebouwd tot Vignette Collection – een klassiek Indonesisch herenhuis in koloniale stijl dat is gerestyled om 75 kamers en suites te presenteren. Het erfgoed ligt op zwarte zandstranden met een prachtig uitzicht op rijstvelden. Het pand bevindt zich in een onontdekte hoek van de oostkust van Bali, een gebied dat rijk is aan cultuur door de verbinding met de koningen van Karangasem en tempels zoals Tirta Gangga, Besakih en het Waterpaleis.

Dinso Resort & Villas Koh Chang, Vignette Collectie – december 2024 – Trat, Thailand

Dinso Resort & Villas Koh Chang, Vignette Collection opent in 2024 na een uitgebreide renovatie van het voormalige Emerald Resort Koh Chang. Het 166 kamers tellende Dinso Resort & Villas Koh Chang, Vignette Collection ligt aan de witte zandkust van Klong Prao Beach, 13 villa’s hebben een eigen zwembad. Tot de faciliteiten behoren drie restaurants en bars, waaronder een strandclub, een zwembad van 750 vierkante meter, een spa en fitnessfaciliteiten. Het resort sluit zich aan bij Dinso Resort & Villas Phuket en Sindhorn Midtown Hotel Bangkok om een drietal Thaise eigendommen te vertegenwoordigen die deel uitmaken van IHG’s eerste collectiemerk.

Vignette Collection zal in 2024 ook nog eens vier eigendommen verwelkomen in haar Chinese portefeuille: Heibei Grand Hotel – Hangzhou Huaxia Center Hotel – De Xanadu Guangzhou – WM Hotel

Nieuwe openingen in 2024 voegen zich bij het bestaande Vignette Collection-portfolio van 11 open hotels over de hele wereld, waaronder Yours Truly DC, Vignette Collection in de VS, Hotel X Brisbane Fortitude Valley, Vignette Collection in Australië, Sindhorn Midtown Hotel Bangkok, Vignette Collection in Thailand, Casa da Companhia, Vignetcollectie en Kloosterplein Lissabon, Vignetcollectie in Portugal.