Wijntoerisme op Château de Lastours

een uitzonderlijke ervaring

 

Het team van Château de Lastours verwelkomt bezoekers het hele jaar door en deelt met passie de vriendelijkheid en elegantie die kenmerkend zijn voor dit grote landgoed.

Het domein, gelegen in het hart van de Corbières maritimes, in een majestueus en ongerept landschap, staat bekend om de kwaliteit van zijn wijnen en wijntoeristische ervaringen. De terrasvormige wijngaarden van ongeveer honderd hectare liggen verspreid over een heuvelachtig domein van meer dan 850 hectare, waar olijfbomen (10 hectare), oleanders, parasoldennen, cipressen en andere mediterrane bomen naast elkaar groeien. Het ligt op 300 meter hoogte, is winderig en profiteert van de mildheid van de Middellandse Zee, waarvan de nabijheid de zomerse hitte tempert.

Op Chateau de Lastours vind je alles wat je nodig hebt om je onder te dompelen in de uitmuntendheid van deze plek: van de villa’s met hun comfortabele, trendy kamers tot het authentieke, gezellige restaurant, via de moderniteit van de kelders en een zorgvuldige proeverij van deze grote Corbières-wijnen. Deze locatie met een veelheid aan mogelijkheden aan de oude Romeinse weg, de Via Domitia, ligt op 5 minuten van het Afrikaanse reservaat van Sigean, en op 15 minuten van de badplaats Narbonne en zijn Grands Buffets. De 4 villa’s van Chateau de Lastours, kwaliteitsaccommodatie, bieden maar liefst 22 eigentijdse en comfortabele kamers. Een verblijf midden in de natuur, levenskunst bij uitstek, met een uniek uitzicht over de wijngaarden en garrigue. Alle kamers werden stijlvol gerenoveerd in 2023. vanaf €120/nacht incl. btw

Het restaurant La Bergerie de Lastours, een gastronomische en gezellige tafel, biedt een verfijnde, smakelijke keuken, een combinatie van traditie en originaliteit in een gezellig kader. Dee getalenteerde chef deelt zijn passie voor vernieuwende gerechten met verse, seizoensgebonden ingrediënten en mediterrane kleuren. Gedurfde, heerlijke gerechten die perfect samengaan met de grote wijnen van Château de Lastours om een prachtige proefervaring te creëren. Donderdag t/m zondag, 12:00-13:30 en 19:00-21:00

Kelderrondleiding en proeverij

Het hele jaar door biedt het landgoed rondleidingen door de kelders en proeverijen van de wijnen. In de kelder is alles in het werk gesteld om de impact op het milieu te beperken: natuurlijk licht, ultramoderne isolatie en ventilatie. Tijdens je bezoek bewonder je de architectuur en charme van de eiken vatenkelder en de grandeur van de roestvrijstalen kuipkelder, voordat je eindigt in de boetiek voor een proeverij. Een uitzonderlijke ervaring in de wereld van Chateau de Lastours wijnen. November tot februari: maandag tot vrijdag van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 19u – maart tot oktober: dagelijks van 10u tot 12u30 en van 13u30 tot 19u

De seminariezalen van het Chateau zijn de perfecte locatie voor bedrijven voor de organisatie van werkvergaderingen, evenementen, maaltijden, etc. Het Château de Lastours beschikt over volledig uitgeruste zalen die plaats bieden aan maximaal 200 personen, met de mogelijkheid van catering en aangepaste accommodatie, evenals tal van evenementen.

De ambitieuze uitdaging van Chateau de Lastours

Een ongekend initiatief om klimaatverandering aan te pakken. Chateau de Lastours, genesteld in het hart van de wildernis, is een wijngaard die de rijkdom van zijn erfgoed bewaart. Gecertificeerd biologisch sinds 2020, is het een van de voorlopers in de Languedoc. En omdat een duurzame wijngaard in zijn omgeving moet passen in symbiose met de natuur, experimenteert het team met een ambitieus proefproject voor de wijngaard van morgen. Een testgebied in het hart van de wijngaard is al in ontwikkeling. De lay-out van de wijngaarden is volledig heroverwogen met als doel de sterke punten van agroforestry en regeneratieve hydrologie te combineren: perceelsgrootte, aanplant van bomen en planten, studie van onderstammen en druivenrassen, herstructurering van de bodem.

Met dit innovatieve project baant Chateau de Lastours de weg voor de wijngaarden van de toekomst. Dit experimentele gebied, het enige in zijn soort in de regio, is een oase van groen en wijnstokken die helpt de natuurlijke hulpbronnen te optimaliseren.